Vijesti 11.09.2018.

Besplatan izlet za planinare svih uzrasta

ČITANJE: 1 minuta

Za ljubitelje prirode, druženja i dobre zabave Fondacija “Luka” i Planinarsko društvo “Paok” iz Banjaluke organizuju u nedjelju jednodnevni planinarski izlet na stazi “Luka Šiprage”, koja je dio regionalnog planinarskog projekta “Via Dinarica”.

U Fondaciji “Luka” ističu da je ova staza, koja se nalazi u selu Kerle u Šipragama, dugačka 15,5 kilometara, a najviša tačka je 1.280 metara.

– Staza “Luka Šiprage” dio je planinarske staze od banjalučkih Trapista do Bijelog Bučja, koja je duga 120 kilometara i koja je nastala u sklopu planinarskog projekta “Via Dinarica”. To je projekat pješačkih, planinarskih i biciklističkih staza od Slovenije i Albanije, koje prolaze i kroz RS i BiH – istakli su u fondaciji.

Vođa izleta biće planinarski vodič Duško Blažić, a organizatori pozivaju građane da im se pridruže u što većem broju.

– Staza spada u kategoriju lakih i pogodna je za obilaženje svim uzrastima, od sedam do 77 godina. Za izletnike ćemo organizovati besplatan prevoz autobusom koji kreće u nedjelju u šest sati ujutro sa banjalučke stare autobuske stanice. Po povratku sa staze organizovaćemo i besplatan kotlić na ribnjaku “Luka” u Šipragama – naveli su u fondaciji i dodali da su za planinare pripremili i vrijednu nagradu – tri dana putovanja u Budimpeštu za dvije osobe.  Zainteresovani za izlet mogu se javiti vodiču na broj telefona 065/587-350.