BESPLATAN KAMP Stotinu djece iz Banjaluke uživalo u Grčkoj

Stotinu djece uzrasta od devet do 14 godina iz Banjaluke, među kojima 60 članova Radničkog kulturno-umjetničkog društva “Pelagić” boravili su u Dječjem kampu “Skuras” na grčkom poluostrvu Halkidiki od 7. do 15. juna, a ovakav projekat biće realizovan i naredne godine.

Djeca su besplatno boravila u kampu koji se nalazi u mjestu Nes Fokis, a boravak i prevoz organizovani su pod pokroviteljstvom Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj. Mališani su uživali u radostima na vodi, a svaki dan su imali i organizovane sportske aktivnosti.

Predsjednik RKUD-a “Pelagić” Olivera Čudić najavila je da je sa Predstavništvom dogovoreno da se i naredne godine organizuje besplatan boravak djece u kampu “Skuras” u trajanju od 15 dana.

– Naš RKUD je prvi put dobio ovakvu mogućnost, a s obzirom na to da su organizatori naveli da ne moraju biti svi članovi društva, uključili smo i tridesetak učenika OŠ “Ivan Goran Kovačić”, te desetak djece iz parohije Paprikovac slabijeg materijalnog stanja – navela je Čudićeva.

Ona je dodala da je kamp “Skuras” pravi mali grad, a da su djeca iz Banjaluke bila smještena u dijelu “Panorama”. Prema njenim riječima, svaki dan je bio isplaniran, a sve vrijeme uz djecu su, osim njihovih pratilaca, bili radnici kampa, spasioci na plaži i bazenu, kao i treneri iz kampa.

Djeca su imala priliku da učestvuju u mnoštvu sportova sa kratkom obukom trenera. Osim terena za fudbal, košarku, odbojku, tenis, na raspolaganju su bili i tereni za sve te sportove na pijesku, četiri bazena, amfiteatri i stolovi za stoni tenis. Mališani su se mogli okušati i u ekstremnom penjanju, jahanju konja, gađanju iz vazdušne puške, na poligonima spretnosti, trampolinama, te u borilačkim vještinama.

Čudićeva je pohvalila mališane, ističući da su odlično sarađivali, te radnike kampa za odličnu organizaciju i posvećenost bezbjednosti djece.

– Smatramo da je ovo jedan od najbolje organizovanih kampova i to su preporuke za dalju saradnju. Možemo biti ponosni na djecu jer su pohvaljena od menadžmenta da su veoma dobra grupa, te da nije bilo problema i incidenata – navela je Čudićeva, dodajući da godišnje kroz ovaj kamp prođe više od 10.000 djece.

(Srna)

SINIŠA KARAN PREDSJEDAVAJUĆI SAVJETA Srpska dobila Savjet za ustavni poredak

Republika Srpska je dobila novog predsjednika, ali i Savjet za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske. Pet članova ima zadatak da prati i razmatra stanje u oblasti ostvarivanja i zaštite ustavne pozicije i nadležnosti RS i njenih institucija. Predsjedavajući Savjeta je Siniša Karan, a članovi Sredoje Nović, Predrag Ćeranić, Srđan Rajčević i Draga Mastilović. To je

DAVOR DRAGIČEVIĆ: “Sve ima granice strpljenja, pa i moje srce!”

Pjesma „Klinac u getu“ i večeras je odjekivala centrom Banjaluke, gdje je održan 240. skup „Pravda za Davida“. Okupljeni su na još jednom mirnom protestnom okupljanju zapalili svijeće za ubijenog mladića i poručili da ostaju uz Davora Dragičevića, te da će u borbi za istinu i pravdu biti istrajani. – Sutra je 21. novembar, ko

Obnova semafora kod Banskog dvora

Na raskrsnici kod Banskog dvora, sutra će biti isključen semafor od deset do 12 časova radi montaže novog semaforskog kontrolera. – Inače, proteklog vikenda na ovoj raskrsnici izvršena je zamjena kompletne semaforske opreme novom, tako da je za sutra preostalo još da se montira ovaj uređaj – rekli su u Gradskoj upravi. (Srpskainfo)