Magazin 24.01.2016.

Besplatna joga za banjalučke trudnice

ČITANJE: 2 minute
joga
Povodom Međunarodnog dana života 7. februara, Plesni klub “Blok” organizuje besplatnu jogu za trudnice, koja će se održati u nekoliko grupa i termina, zavisno od broja prijavljenih.

Prenatalna joga je po mnogo čemu izuzetno dobra za trudnice, jer vježbajući jogu, one će poboljšati razgibanost svog tijela, povećati svoju energiju i snagu, isto tako poboljšati varenje, spavanje, ali i cirkulaciju, pa samim tim će se i krvni pritisak uravnotežiti.

Joga tjelesne vježbe – asane, pozitivno utiču na bebu, a trudnici pomažu da otkloni lakše smetnje kao što su bolovi u leđima, oticanje stopala, nesanica, mučnina, promjene raspoloženja i slično.

Program će voditi profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Jelena Tanasić, a sve zainteresovane trudnice mogu se prijaviti putem Fejsbuk profila Plesni Klub Blok ili stranice Plesni klub “Blok” Banja Luka.

– U sklopu joge za trudnice, radićemo vježbe tokom kojih se povežemo sa svojom bebom, u mislima smo sa njom, šaljemo ljubav i nježnost svojoj bebi. Joga je odličan način da žena ostane aktivna i elastična i tokom drugog stanja. S obzirom na to da se u toku joge uči pravilno disanje i držanje, brojne su koristi od ovih vježbi i nakon trudnoće – navodi su PK “Blok”.

Tehnike disanja smiruju i opuštaju, a ujedno i poboljšavaju cirkulaciju i metabolizam, pa na taj način pomažu otklanjanju toksina iz tijela i povećavaju dovod kiseonika i za buduću mamu i za njenu bebu.

Vježbama opuštanja umiriće se um trudnice i stres i strah, koji su česti u trudnoći, polako će nestati. Vježbe joge pomažu da se opuste mišići grlića materice, što olakšava i ubrzava porođaj.

Cijeli program joge za trudnice pomaže da se buduća mama osjeća bolje, ljepše, samopouzdanije i da se iznad svega poveže sa svojom bebom.

Na časovima joge, trudnice mogu razmijeniti svoja iskustva u vezi sa trudnoćom, porođajem, bebom,..

Redovni treninzi joge za trudnice počinju poslije Međunarodnog dana života, a održavaće se utorkom i petkom, od 18 do 19 časova.

(Banjalučanke.com)