Biznis 29.03.2016.

Besplatna obuka “Finansije za neekonomiste”

ČITANJE: 1 minuta
Novac ilustracije
Gradska razvojna agencija organizuje besplatnu obuku “Finansije za neekonomiste” sa ciljem da se svi polaznici, koristeći finansije kao alat za upravljanje poslovanjem, aktivno uključe u proces kreiranja i realizacije finansijskih rezultata u svojim preduzećima.

– U najvećem broju privatnih preduzeća, finansijama upravlja sam vlasnik firme što nerijetko dovodi do problema i zaostajanja u poslovanju. Ovo je prilika da se svi zainteresovani obuče kako samostalno, istovremeno ispravno i efikasno voditi finansije, čime se može uštediti novac i vrijeme. Obuka će obuhvatiti oblasti osnova računovodstva, PDV sistema BiH, procesa fiskalizacije, obračuna plata za različite vrste zaposlenika, te metode upravljanja sredstvima i imovinom. Ukratko, sve što je potrebno da se zaista shvati kako funkcioniše biznis i na osnovu toga donesu pravovremene i ispravne odluke – kažu u Gradskoj razvojnoj agenciji.

Ova obuka namjenjena je vlasnicima i upravi preduzeća koji namjeravaju aktivno upravljati finansijama preduzeća te time neposredno i rezultatom poslovanja, upravi nefinansijskih sektora (prodaja, marketing, nabavka, itd.) koji žele steći osnove znanja iz područja finansija, te specijalistima u kontrolingu, finansijama i računovodstvu koji žele obnoviti i proširiti svoje postojeće znanje.

Obuka će biti održana 19. i 20. aprila ove godine, od 15 do 18 časova u prostorijama Gradske razvojne agencije (Ulica 1. krajiške brigade narodne odbrane br.1).

Svi zainteresovani se mogu prijaviti do 18. aprila putem elektronske pošte: [email protected] ili putem telefona broj: 051/394-250.

(Banjaluka.net)