Biznis 11.08.2016.

Besplatna praksa za učenike i studente

ČITANJE: 1 minuta

Inovacioni centar Banjaluka organizuje 9. ciklus programa „Moja praksa“, koji omogućava studentima i učenicima da steknu prvo radno iskustvo.

U prethodnih osam ciklusa učestvovalo je preko 450 studenata i preko 70 kompanija. Među njima su i Lanaco, Nova banka, Virtuo, BitLab, DVC Solutions, Up Studio, GBT Grafo Balkan, Logos Print, Ars Studio, RTV Kontakt, Portal Press Rs, Agencija za informaciono društvo Republike Srpske i mnoge druge.

Program „Moja praksa“ sačinjen je iz dva dijela: teorijskog i praktičnog. Teorijski dio obuhvata edukacije iz oblasti timskog rada i projektnog menadžmenta. Svrha ovih edukacija jeste da se učesnici programa osposobe za praktični dio programa „Moja praksa“ budući da svaki učesnik dobija određen zadatak (projekat) koji treba da realizuje u toku trajanja prakse. Praktični dio, dakle, podrazumijeva realizaciju projekta shodno oblasti kojom se kompanija bavi, odnosno shodno struci učesnika programa.

Studenti koji su prošli kroz ovaj program su izjavili da su vještine i znanja koja su stekli uveliko pomogli prilikom traženja posla i zaposlenja. Po završetku ovog programa, veliki broj učesnika dobio je priliku da ostane na praksi, a određen broj je dobio i zaposlenje u kompanijama u kojima su obavljali praksu.

Nakon završetka prakse studenti dobijaju sertifikate iz projektnog menadžmenta i timskog rada, kao i potvrdu o obavljanju prakse.

Projekat „Moja praksa“ je finansiran od strane USAID-a i potpuno je besplatan za učesnike.

Prijave će biti otvorene od 15. avgusta i trajaće do 05. septembra. Studeti i učenici se mogu prijaviti tako što će poslati svoj CV i kratko motivaciono pismo na [email protected]