Sport 04.07.2016.

Besplatna škola ronjenja u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Ronilački klub Delfin iz Banjaluke organizuje besplatnu školu sportsko rekreativnog ronjenja za djecu i roditelje koja će se održati od 16. do 20. jula. 2016. godine.

Ove godine, projekat “Sportsko rekreativno ronjenje za djecu i roditelje” se realizuje u okviru gradske manifestacije “Ljeto na Vrbasu”.

Pravo učešća imaju porodice, jedan ili oba roditelja sa djecom uzrasta od osam do 17 godina starosti, a svi polaznici moraju biti plivači. Djeca ispod osam godina starosti takođe mogu učestvovati u pojedinim radionicama projekta, navedno je u saopštenju RK Delfin.

– boravak u prirodi (voda i priobalje) / zaštita i očuvanje vodenih resursa, značaj istih za pojedinca i društvenu zajednicu – opšti i specifični dio,

– boravak u prirodi (voda i priobalje) / opšti principi bezbjednosti za pojedinca i grupu,

– plivanje u planinskim rijekama i jezerima / plivačke tehnike i principi bezbjednosti,

– ronjenje na dah (apnea) / ronilačka oprema, izbor, korištenje i održavanje,

– ronjenje na dah (apnea) / ronilačke tehnike i principi bezbjednosti,

– uvod u ronilački sport / upoznavanje sa različitim ronilačkim sportskim disciplinama,

– uvod u ronjenje sa autonomnim ronilačkim aparatima i “Discovery diving”,

– takmičenje u podvodnim vještinama stečenim tokom obuke.

16.07.2016. godine, subota, 09:00 – 15:00 časova, teoretska i praktična obuka,

17.07.2016. godine, nedjelja, 09:00 – 15:00 časova, teoretska i praktična obuka, klupske prostorije i prostorije Motela “Orthodox”, te akvatorij na rijeci Vrbas u naselju Novoselija.

20.07.2016. godine, srijeda, 16:00 – 18:00 časova, takmičenje u disciplini “Podvodne vještine” (prilagođena radionicama iz projekta) na bazenima Vodenog parka “Akvana”.

Dana 17.07.2016. godine, nedjelja, za roditelje i djecu uzrasta od 14 do 17 godina, na dobrovoljnoj bazi i takođe besplatno, biće organizovan i “Discovery diving” (ronjenje sa autonomnim ronilačkim aparatima uz pratnju instruktora, na 2 – 5m dubine uz kratak teoretski intro, podvodno snimanje i fotografisanje ronjenja) koji je popularan kao turistički program za neronioce koji žele da osjete čari podvodnog svijeta.

“Za učesnike je obezbjeđena sva neophodna ronilačka oprema i druga potrebna MTS-a, kao i hrana, osvježavajuća pića, prevoz za osobe kojima je potreban i prigodne nagrade. Polaznici su dužni da obezbjede samo lične kupaće kostime i peškire”, navedeno je u saopštenju banjalučkih delfina.

Sve potrebne informacije možete da dobijete na brojeve telefona – 065/173-180 i 065/140-313, preko eletronske pošte [email protected], Fejsbuk stranice ili veb sajta www.rkdelfin.org.