Besplatni časovi ronjenja u RK “Delfin”

delfin

Ronilački klub “Delfin” iz Banjaluke predstojećeg vikenda realizuje drugu fazu projekta sportsko-rekreativno ronjenje za djecu i roditelje.

Kako su saopštili iz ovog kluba, projekat, čija je realizacija započela 15. avgusta, naišao je na odličan prijem kod građana, te su pozvali sugrađane da učestvuju i u završnici ovog projekta.

Učešće građana je besplatno, a pravo učešća imaju porodice, odnosno roditelji (jedan ili oba roditelja) sa djecom uzrasta od 12 do 17 godina. Uslov za učešće u projektu jeste da kandidati znaju plivati.

U subotu, 22. avgusta, sa početkom u 11 časova u prostorijama kluba, pored motela “Ortodoks”, biće održane radionice odnosno teoretski dio nastave, dok će praktični dio biti organizovan naredni dan, 23. avgusta u 18 časova na bazenima “Fortuna”. Taj završni dan planirano je i takmičenje svih učesnika (ekipa-porodice) u disciplini podvodne vještine, dodjela diploma i nagrada, te snimanje promotivnog spota.

Svu neophodnu opremu i ostala materijalno-tehnička sredstva obezbijediće RK „Delfin“, a prijave i sve ostale informacije zainteresovani mogu da dobiju putem brojeva telefona: 065/173-180 i 065/140-313, zatim putem elektornske pošte: [email protected] i Fejsbuk stranice kluba.

Ovaj projekat je jedan od onih koji su izabrani putem javnog poziva grada Banjaluka za sufinansiranje projekata iz oblasti sportske rekreacije.

CVIJANOVIĆ: U vanrednom stanju predsjednik preuzima nadležnosti

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Narodna skupština proglasila danas vanredno stanje u Srpskoj zbog situacije izazvane virusom korona, a to znači i da predsjenik preuzima određene nadležnosti. Cvijanovićeva kaže predsjednik sada može da donosi uredbe sa zakonskom snagom, a što je bilou nadležnosti NSRS. (RTRS)

Poslanici SPS: 20% plate za Fond solidarnosti

Poslanici Socijalističke partije Srpske doniraće 20% martovske plate u Fond solidarnosti Republike Srpske, saopšteno je iz ove partije. U SPS ističu da je u toku formiranje Povjereništva za pomoć građanima koje će se u predstojećem periodu staviti na raspolaganje institucijama Republike Srpske, a u međuvremenu nastavljaju sa započetim akcijama pomoći javnim kuhinjama, višečlanim porodicama i

Konte traži izdavanje “korona obveznica”

Italijanski premijer Đuzepe Konte apelovao je na EU da izda “obveznice oporavka” ili “korona obveznice” kao pomoć u finansiranju tokom epidemija virusa korona, rekavši da bi nerješavanje ove vanredne situacije predstavljalo “tragičnu grešku” EU. U intervjuu za dnevnik “Il sole 24 ore” Konte je rekao da je potreban instrument zajedničkog dugovanja radi pokretanja evropskog plana

NOVI SPISAK: U protekla 24 sata 14 lica nije poštovalo mjere kućne izolacije

U Republici Srpskoj u protekla 24 sata ukupno 14 lica prekršilo je mjere kućne izolacije. Ministarstvo uprave i lokalne samouprave objavilo je imena: 1. Stevan Đurić, Zvornik 2. Slobodan Bencuz, Gradiška 3. Nada Stevanović, Gradiška 4. Predrag Stanišljević, Gradiška 5. Davor (Živan) Ostojić, Bijeljina 6. Fadil (Meho) Baćevac, Bijeljina 7. Dejan (Drago) Urošević, Bijeljina 8.

SKUPŠTINA ODLUČILA U Srpskoj od danas vanredno stanje zbog virusa korona

Narodna skupština Republike Srpske danas je na 12. posebnoj sjednici, održanoj u Banjaluci, usvojila Odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usljed korona virusa 2019-nCoV. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srpske“. Odluka je donesena na osnovu Amandmana CVII

Letjelica FUCZ poletila iz Bihaća s 10 uzoraka pacijenata

Letjelica Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) prije dvadesetak minuta poletila je sa sportskog aerodroma Golubić u Bihaću s deset uzoraka pacijenata s područja Unsko-sanskog kantona, za koje postoji određena sumnja da su pozitivni na korona virus. “Riječ je o dva nova uzorka od jutros, te osam retestriranja – kod kojih ranije nije bilo moguće utrditi