Besplatni časovi ronjenja u RK “Delfin”

delfin

Ronilački klub “Delfin” iz Banjaluke predstojećeg vikenda realizuje drugu fazu projekta sportsko-rekreativno ronjenje za djecu i roditelje.

Kako su saopštili iz ovog kluba, projekat, čija je realizacija započela 15. avgusta, naišao je na odličan prijem kod građana, te su pozvali sugrađane da učestvuju i u završnici ovog projekta.

Učešće građana je besplatno, a pravo učešća imaju porodice, odnosno roditelji (jedan ili oba roditelja) sa djecom uzrasta od 12 do 17 godina. Uslov za učešće u projektu jeste da kandidati znaju plivati.

U subotu, 22. avgusta, sa početkom u 11 časova u prostorijama kluba, pored motela “Ortodoks”, biće održane radionice odnosno teoretski dio nastave, dok će praktični dio biti organizovan naredni dan, 23. avgusta u 18 časova na bazenima “Fortuna”. Taj završni dan planirano je i takmičenje svih učesnika (ekipa-porodice) u disciplini podvodne vještine, dodjela diploma i nagrada, te snimanje promotivnog spota.

Svu neophodnu opremu i ostala materijalno-tehnička sredstva obezbijediće RK „Delfin“, a prijave i sve ostale informacije zainteresovani mogu da dobiju putem brojeva telefona: 065/173-180 i 065/140-313, zatim putem elektornske pošte: [email protected] i Fejsbuk stranice kluba.

Ovaj projekat je jedan od onih koji su izabrani putem javnog poziva grada Banjaluka za sufinansiranje projekata iz oblasti sportske rekreacije.

SAOBRAĆAJKA U BANJALUCI Sudar tri vozila u Boriku

U banjalučkom naselju Borik dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala tri vozila.  Nesreća se dogodila na raskrsnici ulica Bulevar vojvode Petra Bojovića i Bulevar vojvode Živojina Mišića, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta. (ATV)

INSPEKTORAT: Trgovci ne mogu naplaćivati reklamne plastične vrećice

Vrećice koje na sebi sadrže oznaku, naziv, logotip ili boje koje asociraju na trgovca, ne mogu se naplaćivati, saopštili su iz Inspektorata RS, povodom informacije da je od 1. januara ove godine, većina trgovačkih objekata počela sa naplatom plastičnih vrećica. “Zakonom o zaštiti potrošača RS propisano je da se omot, kao što je kesica, vrećica,

Uhapšen još jedan ljekar na UKC-u

Policija je uhapsila još jednog ljekara u UKC RS, saznaje Srpskainfo.  Odlično obaviješten izvor iz Policijske uprave Banjaluka otkriva da je uhapšen ljekar Dejan Aćić. – Novo hapšenje uslijedilo je nakon današnjeg hapšenja načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS – objasnio je izvor iz banjalučke policije. Prema saznanjima Srpskainfo oba slučaja su

“Vučko” blokira Addiko banku zbog duga od milion KM

Firma „B&B Vučko“ pokrenula je izvršni postupak kako bi naplatila dug od milion maraka od Addiko banke na osnovu pravosnažne presude. Naime, presudom Višeg privrednog suda u Banjoj Luci iz novembra 2019. godine potvrđena je ranija presuda Okružnog privrednog suda Banjaluka kojom je Addiko banka obavezana da „Vučku“ plati oko 1.050.000 KM. Advokat „Vučka“ Predrag

Konfucijev institut organizuje početni kurs Kineskog jezika

U toku je upis na početni kurs kineskog jezika na Konfucijevom institutu Univerziteta u Banjaluci.  – Početak kursa je 3. februara, a termini su ponedjeljkom i srijedom od 18 časova u prostorijama Konfucijevog instituta, na prvom spratu Fakulteta političkih nauka – saopštili su organizatori. Možete se prijaviti na mejl adresu: [email protected] Cijena je 250 KM,  a

SANDIĆ: Brutalna laž da je zatvoren put prema Motikama

Apsolutna je neistina da je nova saobraćajnica u Ulici Kralja Aleksandra na Petrićevcu zatvorena “nakon što su pojedeni volovi i prasići”, kako tvrdi PDP, izjavio je Slaviša Sandić, načelnik banjalučkog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, nakon što je Gradski odbor PDP saopštio je da novi put, na pravcu prema Motikama, zatvoren dan poslije proslave otvaranja.