Vijesti 19.08.2016.

Besplatno učenje engleskog jezika za socijalne kategorije stanovništva

ČITANJE: 1 minuta

Svi koje zakon prepoznaje kao socijalne kategorije stanovništva, od septembra imaju priliku da potpuno besplatno steknu znanje engleskog jezika od nivoa A1 do C1 i međunarodno priznate certifikate koji to potvrđuju, rečeno je “Nezavisnim” u Centru za lični i profesionalni razvoj (LPR centar) iz Tuzle, koji ovaj vid podrške u obrazovanju realizuje u saradnji sa El Roi Evropskim centrom za obrazovanje, te uz podršku Javne ustanove Narodne i univerzitetske biblioteke RS i Američkog kutka u Banjaluci.

“Cilj nam je da organizujemo besplatne i pristupačne kurseve za socijalno ugrožene i marginalizovane grupe, kao i da omogućimo jednostavniji pristup u obrazovanju i usavršavanju.” kažu za “Nezavisne” u Lpr centru.

Svi čiji ekonomski status nije u kategoriji socijalno-ugroženih, kako to postojeći zakoni kvalifikuje,  do kraja avgusta mogu da se prijave na isti ciklus obuke na stranici www.centarlpr.com , po simboličnoj cijeni od 27 KM na mjesečnom nivou, dok se upis odvija u Banjaluci, Bijeljini, Tuzli, Doboju, Orašju, Mostaru, Zenici, Širokom Brijegu….

El Roijevi besplatni kursevi se istovremneo implementiraju u 35 zemalja svijeta i na isti nacin do sada je u BiH edukovano oko 1500 polaznika u 22 grada dok je približno 500 njih i dalje u procesu edukacije.

Kompletan kurs traje 9 mjeseci i sastoji se od  9 dijelova a polaznik kreće na nastavu od nivoa utvrđenog predtestiranjem, dok nakon završene edukacije radi test provjere znanja.

(Nezavisne)