Politika 16.09.2015.

Bevanda: Priželjkujem da SBB uđe u vlast

ČITANJE: 1 minuta
bevanda
Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda (HDZ) BiH rekao je da priželjkuje da dođe do toga da Savez za bolju budućnost (SBB) BiH uđe u vlast.

– Da bismo mogli da radimo potrebna nam je stabilna parlamentarna većina, kako na nivou BiH tako i na federalnom nivou- rekao je Bevanda ističući da govori u svoje ime, kao pragmatičan čovjek.

Prema njegovim riječima, posebno je složena situacija u Parlamentu Federacije BiH, gdje je sve na granici parlamentarne većine.

– I prohodnost u parlamentu BiH već odavno je ugrožena. Zato sam zagovornik stabilne većine i ulaska SBB u vlasti, kako bismo mogli da počnemo da radimo- rekao je Bevanda za “Dnevni avaz”.

Govoreći o negativnim reakcijama javnosti u BiH na najavljeno povećanje akciza na naftu, on kaže da Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH nije donio nikakvu odluku o bilo kakvom obliku povećanja akciza.

– Ovakve stvari ne mogu se raditi bez analitičke podloge, bez jasne računice šta to nosi sa sobom- naveo je Bevanda.

On je izrazio nadu da neće doći do prekida saradnje BiH sa Međunarodnim monetarnim fondom, tim prije jer se sljedeće sedmice očekuje dolazak delegacije ove međunarodne finansijske institucije u BiH.

(Agencije)