Vijesti 06.11.2017.

Bez govora o Toplani u Skupštini grada Banjaluka

ČITANJE: 1 minuta

“Banjalučani čiji su radijatori i dalje hladni mogu samo da se obrate Toplani u nadi da će im problem riješiti”, poručuje i skida sa sebe odgovornost prvi čovjek Banjaluke.

Da li će računi za hladne domove biti manji, ne odgovara, jer kako kaže, sve je već rečeno. Na današnjoj sjednici gradskog parlamenta o Toplani ni riječi, ali je među opozicijom i dalje vrela tema.

Sumnjaju da će nova toplana riješiti problem.

“Jedno je imati izvor toplotne energije, ali gubljenje toplotne energije u zemlju zbog trulih cijevi i toplovodnog sistema će dovesti do toga da će građani potpuno isti kvalitet grijanja imati i od Nove godine pa nadalje”, kaže Milenko Jaćimović, odbornik Kluba Sloboda u Skupštini grada Banjaluka.

Gradonačelnik ne spori da sa novom postrojenjima neće nestati svi problemi, ali, kaže, rješenja dolaze u etapama. Ima tu posla za čitavu deceniju, poručuje Radojičić, koji sve nevolje s grijanjem isporučuje Toplani.

“Oni koji imaju problem lošeg grijanja znači da ne griju uopšte i slično postoji procedura prijavljivanja Toplani. Toplana treba da izađe da izmjeri temperaturu i na osnovu toga se dalje rade obračuni”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Da li će i kako Toplana moći da riješi probleme građana, ATV nije uspjela da sazna jer danas nisu odgovarali na pozive. Borik, Starčevica, Obilićevo, samo su neka od banjalučkih naselja koja od početka grijne sezone kubure sa mlakim radijatorima. Srećnici iz toplih domova su, u svakom slučaju, u Banjaluci ove godine u manjini.

(ATV)