Magazin 28.04.2016.

Bh. građani za prvomajske praznike putuju u Italiju, Francusku, Češku…

ČITANJE: 1 minuta
pariz
Mnogobrojni bh. građani iskoristit će prvomajske praznike da bi otputovali u neke od evropskih i svjetskih turističkih destinacija. Aranžmani turističkih agencija su uglavnom popunjeni.

“Turistička agencija Sol Azur & Buena Vista u ponudi za prvomajske praznike je imala autobuske aranžmane za Veneciju, Prag, Rim, Toskanu, Pariz, Milano, Beč, Istanbul, Bratislavu, Veronu, Minhen”, kazala je komercijalistkinja u toj agenciji Maja Tuljković.

Dodala je da je ova agencija zadovoljna prodajom i već nekoliko dana nema mjesta na aranžmanima.

Agencija Relax Tours je za prvomajske praznike u ponudi imala tri autobuske i tri avionske ture. Autobuske ture bile su za italijanski Gardaland, Milano i dvorce Bavarske. Avionske ture su bile za Istanbul, Moskvu i Dubai i uspješno su popunjene grupe.

U ponudi te agencije za prvomajske praznike bio je i tradicionalno Jadran.

Tustistička agencija Fibula air Travel Sarajevo je za 1. maj uglavnom imala aranžmane koji se odnose na Jadransko more, Hrvatsku i Crnu Goru.

Turistička agencija ARD Travel je imala četiri aranžmana u ponudi. Radi se o turama autobusom: Beč-Bratislava, Venecija-Verona-Padova, Brijuni-Istra (Hrvatska) i Ohrid -Albanija.

“Sve ture su dobro prodate, popunjena su mjesta gotovo do zadnjeg, osim za Albaniju”, kazala je menadžerica prodaje turističke agenicje ARD Travel Jasmina Mirvić.

Što se tiče turističke agencije Centrotours, aranžmani za 1. maj su rasprodati velikom brzinom.

“Najatraktivnije destinacije su bile inodestinacije – evropske metropole. Ukupno za prvomajske praznike imamo više od 1.000 putnika samo na tim inodestinacijama i garantovanih 12 polazaka. U ponudi smo imali od Korčule, Beograda, Budimpešte, Rima, Praga, Toskane, Milana, do aviopolazaka – Malta i Dubai”, kazala je voditeljica poslovnice Ferhadija agencije Centrotours Jasmina Delalić.

(Agencije)