Sport 30.04.2017.

Biciklisti stižu u Banjaluku: Dodjela priznanja na Trgu Krajine

ČITANJE: 1 minuta

Druga etapa Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka”, u kojoj učestvuje oko 170 biciklista, danas kreće iz Teslića prema Banjaluci.

Takmičari će se kretati na relaciji Teslić-Vrela-Karuše-Doboj-Rudanka-Johovac-Šešlije-Derventa /Žirovine/-Gornja Vijaka jedan-Prnjavor-Klašnice jedan-Laktaši-Klašnice dva-Šargovac-Banjaluka jedan-Banjaluka /Čajevac/, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz AMS mole vozače koji se budu kretali ovim dionicama da voze opreznije i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Jedanaesta Međunarodna biciklistička trka startovala je juče iz Beograda. U trci učestvuju biciklisti iz dvadesetak zemalja. Prva etapa vozila se juče do Bijeljine.

RADOJIČIĆ DANAS URUČUJE PRIZNANJE POBJEDNIKU MEĐUNARODNE TRKE

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić danas će uručiti priznanje pobjedniku 11. Međunarodne biciklističke trke “Beograd – Banjaluka 2017”.

Priznanje će biti uručeno na Trgu Krajine u okvirnom terminu od 16.30 časova, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Najavljeno je i prisustvo višeg stručnog saradnika u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragana Vukovića.

Direktor ove trke Vladimir Kuvalja je ranije izjavio da za gradove kroz koje biciklisti prolaze danas zna cijeli svijet, te da mediji iz 60 zemalja izvještavaju sa ovog događaja.

“Napravili smo brend koji moramo sačuvati”, naveo je Kuvalja.

Trku je lani putem TV-prenosa posmatralo 350.000 ljudi.

(Srna)