Sport 20.04.2021.

Biciklistička trka „Beograd – Banja Luka“ od 22. do 25. aprila

ČITANJE: 1 minuta

Međunarodna biciklistička trka „Beograd – Banja Luka“ biće održana u periodu od 22. do 25. aprila, najavljeno je na današnjoj pres konferenciji, na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković.

Najkvalitetnija trka u regionu ove godine ima četiri etape – prva startuje sa Trga Republike u Beogradu 22. aprila, a četvrta završava u Banjoj Luci 25. aprila.

Biciklistički karavan sa 170 učesnika iz 30 zemalja svijeta će 15. godinu za redom preći granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Kako je naveo direktor trke, Vladimir Kuvalja ove godine, po prvi put, će u trci učestvovati tri pro kontinental ekipe Bardijani i Androni Đokatoli iz Italije, te Novo Nordisk iz SAD-a.

Gradonačelnik Stanivuković  je izrazio zahvalnost i čestitke organizatorima, a takmičarima poželio sreću tokom predstojeće trke.

Foto: A.Čavić

On je istakao da je Grad u potpunosti opredijeljen da podržava i promoviše biciklizam i sport uopšte, jer je ovaj događaj, još jednom, potvrdio da sport ujedinjuje ne samo sportiste već i političare, lokalne i republičke institucije, gradove i zemlje.

-Izuzetno mi je drago što smo u ovoj priči u veoma dobroj koordinaciji sa Gradom Prijedorom. Ono što mi svakako pričinjava čast je to što ću imati priliku da u ime Banje Luke dočekam naše bicikliste, a posebno u vrijeme kada Banja Luka obilježava Dan grada – naveo je Stanivuković.

(E.M)