Politika 25.11.2021.

“BiH JE SVE VIŠE” Izetbegović na obilježavaju Dana državnosti poslao jasnu poruku

ČITANJE: 1 minuta

– Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, povodom Dana državnosti BiH, zajedno s visokim delegacijama sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, položio je cvijeće na spomen-obilježju “Vječna vatra” u Sarajevu, kao i na šehidskom mezarju “Kovači”, te odao počast braniocima Bosne i Hercegovine i prvom predsjedniku Predsjedništva Republike BiH Aliji Izetbegoviću.

On je ovom prilikom kazao da je Bosna i Hercegovina trenutno u jednoj krizi koja, ipak, ukazuje na njeno jačanje, jer je kriza izazvana defanzivom antibosanskih snaga, prenosi Fena.

Čestitajući Dan državnosti svim građanima Bosne i Hercegovine, Izetbegović je, takođe, naglasio da je Bosne i Hercegovine sve više.

“U ovom času imamo u parlamentu, Predstavničkom domu, 58 posto parlamentaraca koji su egzaktno u probosanskim strankama. Sa pametnom politikom lako će to otići i na dvije trećine i na 70 posto, plus svi oni koji žele mir, žele sigurnost svojoj djeci. Imaćemo kritičnu masu da vrlo lako ovu zemlju vučemo u pravom smjeru”, kazao je Izetbegović.

Dan državnosti se obilježava u Federaciji Bosne i Hercegovine, dok to nije slučaj u Republici Srpskoj.

(N.S)