Politika 28.02.2021.

“BIH NOSIO U SRCU” Čović: Bandić nije zaboravljao svoje porijeklo

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako ga je duboko potresla vijest o smrti gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića kojeg su krasile ljudske, domoljubne, liderske i vizionarske vrline.

“U ovom teškom danu i trenucima neizrecivog bola, teško je pronaći riječi i utješiti članove obitelji. Njegovim preranim odlaskom hrvatska politika i Grad Zagreb izgubili su velikog čovjeka”, rekao je.Čović je podsjetio da je Bandiću posao gradonačelnika Zagreba uvijek bio na prvom mjestu, prenosi Klix.

“Radio je i živio za svoj Zagreb i svoje sugrađane, pri tome ne zaboravljajući svoje hercegovačko porijeklo Grude i Bosnu i Hercegovinu, koje je toliko volio, nosio u srcu i uvijek rado navratio, kako bi mu obaveze to dozvolile. Kao predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, te u svoje osobno ime, obitelji, kao i svim stanovnicima Grada Zagreba, upućujem izraze najiskrenije sućuti. Neka mu je laka hrvatska zemlja”, poručio je.

Milan Bandić je preminuo sinoć u 66. godini. Nakon što mu je pozlilo Hitna ga je prevezla u bolnicu Sveti Duh. Pokušali su ga reanimirati, ali bezuspješno.

(A.M.)

Oznake: Dragan Čović