Vijesti 31.03.2016.

Bijeljina: Radikali proslavili slobodu za Šešelja vožnjom “plavog karavana”

ČITANJE: 1 minuta
plavi-karavan1

Sloboda za lidera radikala Vojislava Šešelja u Hagu proslavlja se danas u Bijeljini vožnjom srpskih radikala kroz grad u “plavom karavanu”.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Dragan Đurđević izrazio je zadovoljstvo zbog oslobađanja Šešelja i istakao da je sve što je Šešelj govorio u svoju odbranu, kao i prilikom optužbe, sada potvrđeno kao istinito.

“On je vjerovao u svoju pobjedu nad Haškim tribunalom što se na kraju i desilo”, rekao je lider srpskih radikala.

Pred polazak “plavog karavana” kroz Bijeljinu i proslavu povodom oslobađanja Šešelja, Đurđević je napomenuo da je zadovoljstvo tim veće jer je oslobađajućom presudom za Šešelja obuhvaćen i dio srpskih dobrovoljaca i učesnika u odbrambeno-otadžbinskom ratu, kako u Republici Srpskoj, BiH tako i nekadašnjoj Republici Srpskoj Krajini.

“Oslobađajuća presuda je dodatan podstrek srpskom narodu kao i porodicama svih onih junaka koji su dali živote i za stvaranje Republike Srpske i očuvanje Srbije”, rekao je Đurđević.

On je istakao da bi bilo dobro da je do ove presude došlo ranije.

plavi-karavan3

“To bi bitno moglo uticati na presude generala koji su osuđeni, a čak bi i presuda Radovanu Karadžiću mogla biti drugačija nego što je sada”, rekao je lider SRS Dragan Đurđević.

Haški tribunal oslobodio je danas Šešelja od svih devet tačaka optužnice.

(Agencije)