Magazin 13.09.2015.

Bijeljinci oduševljeni “Rok Simfonijom”

ČITANJE: 1 minuta
malaSI

Grupa banjalučkih umjetnika okupljenih u muzičkom projektu pod nazivom “Rok simfonija” održala je večeras koncert u Centru za kulturu Semberija u Bijeljini.

Članovi ovog projekta rok sastav “Tupas mene”, studenti Muzičke akademije umjetnosti Republike Srpske, profesori i učenici Srednje muzičke škole “Vlado Milošević”, te vokalni solisti iz bendova “Bandaneon skver”, “Akoben elektrik”, “Lejdi Di”, “Vanja d frog” i “Brutal protest” oduševili su ljubitelje rok zvuka, upriličivši im dobru zabavu.

Posjetioci koncerta su imali priliku da uživaju u rok hitovima svjetski poznatih bendova poput “Metalike”, “Led cepelina”, “Pink flojda” i mnogih drugih, koje su članovi “Rok simfonije” obradili u svojim aranžmanima.

“Rok simfonija” je projekat zamišljen kao spoj modernog i klasičnog u čijem izvođenju učestvuje 50 solista – gitarista, bubnjara, klavijaturista, pijanista, perkusionista, violinista, violista, čelista, basista i solista.

Cjelokupan njihov rad je zasnovan na entuzijazmu i ljubavi prema muzici.

Projekat “Rok simfonija” zaživio je prije pola godine u Banjaluci.

Koncert je održan u organizaciji i pod pokroviteljstvom Pokreta “Pozitivna Srpska”, a u saradnji sa Centrom za kulturu Semberija.

(Agencije)