Bijeljinski SDS traži ostavku Govedarice

Članovi Gradskog odbora SDS-a Bijeljina zatražiće od predsjednika te stranke Vukote Govedarice, generalnog sekretara Igora Ostojića i kompletnog Predsjedništva da podnesu ostavke radi loših izbornih rezultata, saznaje nezvanično InfoBijeljina.

Prema saznanjima InfoBijeljine, ovakav stav biće ozvaničen na sjednici Gradskog odbora bijeljinskog SDS-a koja je zakazana za ponedjeljak.

Gradski odbor će Glavnom odboru, kako se saznaje, predložiti da na narednoj sjednici formira komisiju za sprovođenje unutarstranačkih izbora, a za njenog predsjednika imenuje Milana Milićevića iz Teslića.

Bijeljinski SDS je i za razgovor sa svim partnerima, pa bi tako jedan od zaključaka sa te sjednice trebao biti da je razgovor sa svim političkim partijama uključujući i SNSD u interesu svih u Republici Srpskoj.

Sjednica Gradskog odbora SDS-a Bijeljina zakazana je za ponedjeljak, 12. novembra u 19.00 časova.

Podsjećamo u prethodna dva dana gotovo iste poruke čule su se iz gradskog odbora SDS u Zvorniku. Istovremeno je Regionalni odbor SDS-a Sarajevsko-romanijske regije zatražio održavanje vanredne Skupštine stranke i provođenje vanrednih unutarstranačkih izbora zbog lošeg izbornog rezultata i lošeg stanja u stranci.

Takve zahtjeve imaju i članovi Gradskog odbora u Doboju, koji su uz to osudili samovolju predsjednika SDS-a Vukote Govedarice zbog isključivanja Obrena Petrovića iz stranke.

 (InfoBijeljina)

 

RAJČEVIĆ: Povećanje studentskog standarda primarni cilj

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izrazio je zadovoljstvo što su u predviđenom roku okončani radovi na sanaciji Paviljona jedan Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, te istakao da je to pokazatelj da je jedan od prioriteta Vlade povećanje studentskog standarda.

Mazalica Stanivukoviću: Jesi li ti i za ukidanje Srpske?

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Srđan Mazalica žestoko je danas isprozivao poslanika PDP-a Draška Stanivukovića zbog njegove bliskosti sa hrvatskom poslanikom Ivanom Pernarom, nakon što je Pernar ovih dana napao Republiku Srpsku i založio se za njeno ukidanje!