Magazin 02.04.2016.

Bijonse želi inspirisati žene na vježbanje: Pjevačica pokrenula liniju fitnes odjeće

ČITANJE: 1 minuta
Bijonse
Američka pop diva Bijonse pokrenula je fitness liniju odjeće za žene koja nosi naziv Ivy park, a u trgovine stiže 14. aprila ove godine.
Sportska odjeća iz kolekcije Ivy Park prodavat će se od sredine aprila u trgovinama, kao i online putem kompanija Topshop, Nordstrom, Selfridges, Net-a-Porter, Hudson Bay i Zalando.
Kolekcija donosi odjevne predmete dizajnirane za sve oblike tijela i veličine, od XXS do XL. Kolekcija se fokusira na sportske komade odjeće poput tajica za vježbanje, šorceva, topova, trikoa, trenerki, dukserica, jakni i sl.

“Ivy Park ohrabruje žene da se bave sportom, bez obzira na njihovo kondiciono stanje ili oblik tijela”, pojasnila je Bijonse.

U videu kojim najavljuje svoju novu kolekciju, Beyonce govori i o vlastitim poteškoćama s kojima se suočavala, kad je vježbanje u pitanju.

“Budila bih se ujutro, a otac bi mi kucao na vrata i govorio kako je vrijeme za trčanje. Sjećam se kako sam željela odustati, ali sam uvijek gurala sebe naprijed i nikad nisam odustajala. To me je učilo disciplini, mislila sam na svoje snove. Mislila sam na sve žrtve koje su moji roditelji činili za mene. Mislila sam na svoju malu sestru koja je u meni vidjela heroja. Fokusirala bih se na svu ljepotu oko mene, sunce kroz granje drveća. Samo bih nastavila disati”, kaže Bijonse.

Ime kolekcije Ivy Park inspirisano je parkom iz njenog komšiluka u koji bi odlazila uvijek kad bi joj trebalo snage i inspiracije da nastavi dalje.

(Klix)