Vijesti 09.08.2020.

BILA ZARAŽENA VIRUSOM KORONA: U Sarajevu preminula porodilja

ČITANJE: 1 minuta

Porodilja Belma Šoljanin (37), koja je bila zaražena virusom korona, preminula je danas u Sarajevu, tri dana nakon porođaja, prenijeli su federalni mediji.

Informaciju o smrti porodilje potvrdila je generalna direktorica KCUS  Sebija Izetbegović, navodeći da je beba dobro i da je nakon dva testiranja negativna na virus, a “Dnevni avaz” nezvanično saznaje da je preminula Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, filantropkinja koja godinama nesebično pomaže mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva.

Šoljaninova je prije tri dana rodila sina. Ona je u 35. sedmici trudnoće primljena u Izolatorij Podhrastovi, a porođena je prije tri dana u Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS, te potom ponovo vraćena u izolatorij.

Belma Šoljanin je suosnivačica Udruženja i Facebook grupe Centar za trudnice i mlade majke – Savjetovalište udruženja TIM, gdje su žene iz cijele BiH i regiona tražile savjete i dijelile iskustva o trudnoći, porođaju, dojenju, majčinstvu…

Iza nje su ostali suprug i dvije djevojčice.

(E.M/banjaluka.net)