Sport 17.10.2022.

BILBIJA: Nemam razlog da se pravdam, ali uslovi u Trebinju su ispod ljudskog dostojanstva

ČITANJE: 2 minute

Ne stišava se bura povodom incidenata po završetku meča 14. kola m:tel Premijer lige BiH između Leotara i Zrinjskog.

Na stadionu “Police” viđeno je nekoliko incidenata, tuča više lica, u kojoj su učestvovali čak i članovi stručnog štaba i igrači oba kluba. Oglasili su se potom iz Zrinjskog i Leotara, a sada je u razgovoru za Klix svoje viđene dao i Nemanja Bilbija, po nekim glavni krivac za pomenute incidente.

Navodno je fudbaler mostarskog kluba “psovao mrtvu majku” zbog nedostatka tople vode, što je bio povod da za sada neimenovani domaćim prekine konferenciju za medije, kojoj su prisustvovali treneri dva kluba, Marko Maksimović i Sergej Jakirović.

“Nikom direktno nisam psovao, posebno ne onako kako je rekao čovjek koji je prekinuo konferenciju za medije. Dakle, psovku sam izrekao u svlačionici u kojoj je bila naša ekipa, a u kojoj nije bilo nikoga iz Leotara. Ko je šta čuo pa se našao uvrijeđen, nije moja stvar. Ono što sam rekao je istina”, poručio je prvi strijelac Zrinjskog u izjavi za Klix.

On se i osvrnuo na neadekvatne uslove na stadionu u Trebinju.

“Šta reći kad nakon utakmice nema vode, nema toaleta, toalet papira, blatnjavo je, nema mogućnosti za pranje ruku, nema sapuna koji košta 80 feninga. To nigdje ne piše, a nije snimljeno ni kako kapiten Leotara udara trenera Sergeja. Snimanje je počelo nakon toga. Ali nema veze, vidjećemo šta će biti na kraju sezone s njima”, izjavio je fudbaler Mostaraca.

Bilbija je stao na stranu svog trenera Jakirovića, koji je takođe učestvovao u tuči.

“Nisam imao potrebu da se oglašavam, jer se nemam razloga pravdati. Uslovi u Trebinju su ispod ljudskog dostojanstva. A sve poslije što se događalo, da kapiten jednog kluba udari trenera protivničkog tima, dno dna. Naravno da je nakon toga nastala frka”, zaključio je Bilbija.

Iz Disciplinske komisije FS BiH čekaju izvještaje delegata i policije, a sjednica o incidentima u Trebinju u zakazana je za utorak ili srijedu. Nema sumnje da aktere nemilih dešavanja očekuju drastične kazne, prenosi mondo.ba.

(SB)

Oznake: Nemanja Bilbija