Region 05.01.2023.

“BILI NAUČENI DA KIDIŠU NA LJUDE”: Direktor “Veterine Beograd” o psima koji su nasmrt izujedali novinara

ČITANJE: 2 minute

Stravična nesreća dogodila se juče na Kosmaju kada je čopor pasa napao i ubio novinara Vladana Radosavljevića

Direktor Javno-komunalnog preduzeća “Veterina Beograd” Budimir Grubić kaže za RTS da su psi koji su izujedali novinara Vladana Radosavljevića smješteni u “Veterini Beograd” i da se ispituju okolnosti koje su dovele do incidenta. Grubić je rekao da se radi o stafordu, mješancu staforda i pitbula i treći pas je krupan mješanac.

Stravična nesreća dogodila se juče na Kosmaju kada je čopor pasa napao i ubio novinara Vladana Radosavljevića, jednog od osnivača Produkcijske grupe “Mreža”, a njegovu suprugu teško povrijedio.

Direktor Javno-komunalnog preduzeća “Veterina Beograd” Budimir Grubić potvrdio je da je riječ o vlasničkim psima, a da na to ukazuje jer su svi psi bili jasno obilježeni.

Prema njegovim riječima, kakve su okolnosti bile prije nego što se nesreća dogodila to će MUP utvrditi, čiji su pripadnici odmah izašli na teren.

Očekuje da će se okolnosti koje su dovele do napada razjasniti do danas popodne.

Kada je riječ o rasi pasa koji su izujedali Radosavljevića i njegovu suprugu, kaže da se radi o stafordu, mešancu staforda i pitbula i treći pas je krupan mešanac.

Napomenuo je da su psi bili naučeni da kidišu na ljude.

“Sačekaćemo da vidimo pod kojim okolnostima se desio incident. Ovo je sedmi slučaj od početka 2022. godine uključujući i ovaj poslednji”, napomenuo je Grubić.

Naglašava i da su jasna pravila o držanju takvih pasa.

“Neophodan je povodac kada izlaze takvi psi na javne površine, kao i zaštitna korpom. Takvog psa ne mogu da vode osobe mlađe od 18 godina, a pogotovo ne nejake osobe”, istakao je Grubić i potvrdio da su sva tri psa smeštena u “Veterini Beograd”.