“BIRAMO NAJUREĐENIJE” Stiglo 35 prijava za najljepše dvorište

Komisija za izbor najuređenijeg dvorišta, balkona, školskog dvorišta i najuređenijeg prostora zajednica etažnih vlasnika u okviru akcije “Biramo najuređenije”, počela je ove sedmice rad na terenu, gdje obilazi prijavljene lokacije.

Ukupno je primljeno 35 prijava u svim kategorijama, a komisija je za sada obišla prijavljene u naseljima: Paprikovac, Bistrica, Drakulić, Saračica i Zalužani.

Komisija nastavlja obilazak prijavljenih učesnika i sljedeće sedmice, a procjena je da bi posao da terenu trebalo da bude okončan do kraja ovog mjeseca.

Akciju “Biramo najuređenije”, Gradska uprava Grada Banja Luka organizuje 17. put uzastopno, a i ove godine biće izabarno: najuređenije dvorište, najuređenije školsko dvorište, prostor zajednice etažnih vlasnika i najljepši balkon.

(atv)

Otkrivena velika laboratorija za proizvodnju droge u Banjaluci

Policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, sproveli su na području grada Banjaluka operativnu akciju “Unikat”. U akciji je pronađena velika laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšene su četiri osobe. U pitanju je vještačka laboratorija za proizvodnju skanka u kojoj je, prema procjenama, pronađena oko tona droge.

STRUČNJACI POKAZALI KAKO OPLEMENITI PROSTOR: Umjetnička djela zamjenjuju sive zidove

Gradnja mreže javnih česmi u centralnom dijelu Banjaluke te oslikavanje tri prolaza u Gospodskoj ulici među prvim su idejama koje bi trebalo da budu ostvarene ove godine u sklopu projekta “Male intrevencije” (MI). Te i druge ideje uz moto “Manje je više” osmislio je tim stručnjaka iz oblasti arhitekture, urbanizma, pejzažne arhitekture i građevinarstva s

TRG KRAJINE Stanivuković prikuplja potpise za dvije peticije

“Ne borimo se samo protiv zagađenja piralenom, niti samo za pravo građana na slobodu okupljanja, uključujući i pravo na okupljanje na Trgu Krajine u Banjaluci. Mi se borimo za promjenu sistema.” Izjavio je ovo narodni poslanik PDP Draško Stanivuković, na Trgu Krajine, gdje je u toku prikupljanje potpisa za podnošenje dvije građanske inicijative – jedna

Besplatan kurs meditacije i pozitivnog razmišljanja u Banjaluci

Radionica “Moć pozitivnog razmišljanja” i kurs meditacije koje će voditi Mirko Prljić održaće se u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak u holističkom centru Ananda.  Porijeklom iz Bosne i Hercegovine, mašinski inžinjer po struci, Mirko zadnjih 49 godina živi u Južnoj Africi. Već 30 godina  praktikuje meditaciju i osobni razvoj i trenutno vodi Brahma Kumaris centar za meditaciju