Magazin 20.08.2018.

BIRAMO NAJUREĐENIJE ZEV Majke Jevrosime 8-9 najuređeniji prostor u stambenim zgradama

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, posjetio je danas zajednicu etažnih vlasnika u Ulici Majke Jevrosime broj 8-9, koja je u ovogodišnjoj akciji „Biramo najuređenije“ proglašena za najrueđeniji prostor u stambenim zgradama.

Nakon srdačnog susreta sa stanarima ovih zgrada, Radojičić je novinarima rekao da je akcija organizovama 16. put uzastopno i izrazio uvjerenje da se na ovaj način podstiču svi naši sugrađani da vode računa o svjojoj okolini i da nam čitav grad bude ljepši.

– Akcija je provedena u maju i junu mjesecu ove godine. Lijepo je vidjeti da se ZEV uspije dogovoriti da održava jedan ovako lijep prostor, jer ima mnogo drugih primjera gdje se teško forimiraju zajednice ili se teško postižu dogovori oko uređenja životnog prostora – naveo je Radojičić i dodao da će najbolji u svim kategorijama biti nagrađeni sa po 600 KM.

Milenko Mirković iz ZEV Majke Jevrosime 8-9 apelovao je na sve građane da održvajau svoje životne prostore kako bi i cijelo naselje bilo ljepše i ugodnije za život.

– Srećni smo što se naš trud isplatio šgto smo vrijedno i naporno radili na uređenju našeg životna prostora, mada smo se slučajno prijavili i naš cilj nije bio nagrada – rekao je Mirković.

BIRAMO NAJUREĐENIJE 2018.

U ovogodišnjnjoj akciji učestvovala su 24 kandidata, a uručenje priznanja svim nagrađenim i svečani prijem biće održani u srijedu, 22. avgusta, u Gradskoj upravi.

 Najuređenije dvorište:

Guzijan Zdravko, Đure Damjanovića 135;
Biljana i Mirko Kondić, Đure Damjanovića 235;
Mladen Švraka, Ramići bb,

Najuređenije školsko dvorište:

OŠ „Jovan Dučić“ Zalužani;
OŠ „Branko Ćopić“, Ulica Miše Stupara 24 – Borik,
Gimnazija Banja Luka.

Najuređeniji prostor u stambenim zgradama:

ZEV Majke Jevrosime 8 i 9;
ZEV Carice Milice 10,;
ZEV Ravnogorska 16.

Najuređeniji balkon:

Mirko Agić, Ulica Mlađe Ćusića.