Vijesti 21.06.2016.

Biranje novog rukovodstva savjeta MZ nakon izbora

ČITANJE: 2 minute

Izbori za novo rukovodstvo savjeta mjesnih zajednica biće održani nakon lokalnih izbora u oktobru, potvrdio je gradonačelnik Slobodan Gavranović, a većina trenutnih predsjednika se dvoumi u vezi s ponovnom kandidaturom.

Više predsjednika savjeta MZ nam je reklo da mnogi prioriteti iz naselja nisu uvaženi, da oni nemaju veliki uticaj, a ne dobijaju ni marke za rad.

Vanja Janča, predsjednik Savjeta MZ Obilićevo 2, kaže “ne” drugom mandatu, jer smatra da je savjet MZ samo fiktivno tijelo.

“To je tijelo koje nema snage da uradi bilo šta da poboljša aktivizam u mjesnoj zajednici. Kada sam tražio od grada da se uradi plaža kod Zelenog mosta, ništa se nije uradilo. Da je to tako, shvatio sam na početku rada pa sam povodom ovoga više uspjeha imao kao član jedne nevladine organizacije i zajedno s njom uspio da sredim plažu”, navodi kao primjer Janča.

Obrenko Slavnić, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo 1, kaže da za pet godina provodenih na mjestu predsjednika Savjeta nije imao dobru saradnju sa Gradskom upravom, a najveći problem izražen je u radu na terenu, kao i u neuvažavanju prioriteta MZ.

“Nadam se da će saradnja s novim gradonačelnikom biti bolja, a o svojoj daljoj kandidaturi nisam razmišljao”, istakao je Slavnić.

Željko Gagula, predsjednik Savjeta MZ Rosulje, rekao je da je na toj funkciji bio deset godina i da je vrijeme da je preda nekom drugom.

“Svih ovih godina imali smo korektnu saradnju sa ostalim članovima MZ Rosulje, građanima i sa Gradskom upravom. Neki projekti još nisu realizovani zbog krize”, rekao je Gagula.

Slaviša Vučkovac, predsjednik Savjeta MZ Verići, razmišlja o tome da se kandiduje za drugi mandat, ali kako kaže, sve to zavisi od glasa naroda, a navodi da ta funkcija oduzima dosta vremena.

“Moja kandidatura zavisi od više faktora. Čovjek se ponekad zamori i bude mu teško, ali kada vidite da se neke stvari realizuju, mada znatno sporije, kao što je gradnja mosta, izgradnja dionice puta za Priječane, vodosnabdijevanje, to vam daje nadu da počnete razmišljati o novoj kandidaturi za predsjednika MZ”, kazao je Nebojša Tojagić, predsjednik Savjeta MZ Priječani.

Miladin Miličević, predsjednik Savjeta MZ Česma, kaže da ako osjeti potrebu i dobije podršku naroda kandidovaće se za treći mandat.

“Za vrijeme mog mandata neki projekti su riješeni, ali gorući nisu. Grad ne smije samo ulagati u centar i gledati kako ljudi svega pet kilometara od grada čekaju kišnicu kako bi imali vode”, istakao je on.

Podsjećamo, u toku ljeta 2011. na period od četiri godine bili su izabrani savjeti MZ. Novi izbori trebalo je da budu 2015., ali grad je zbog nedostatka sredstava odložio izbore za godinu, nakon lokalnih.

(nezavisne.com)