Politika 14.12.2020.

Biser(k)a

ČITANJE: 2 minute

Neke nerealne najave iz Vašingtona, kako će ovdje u BiH za kratko vrijeme da dođe do korjenitih promjena, bile su vjetar u leđa onima koji žele da dominiraju u ovoj zemlji.

Izjava Biser(k)e Turković kojom je Srpsku uporedila sa nacističkom Njemačkom, a Milorada Dodika sa Hitlerom, morala bi da izazove neke reakcije od strane OHR ili od Delegacije EU u BiH.

O stranim ambasadama, koje komenatrišu sve i svašta što dolazi iz Srpske, a sad ćute, na Biser(k)inu skandaloznu izjavu ne treba ni trošiti riječi.

Umjesto što već godinama u BiH mlate praznu slamu za početak ne bi bilo loše da stranci uvedu obavezan psihijatrijski pregled za političare koji sjedaju na odgovorne funkcije.

Primjer Biser(k)e Turković bi morao hitno da ih natjera na taj korak.

Da je BiH normalna zemlja Biser(k)a i osobe poput nje ne bi smjele da priđu zgradi u kojoj se nalaze zajedničke institucije, a kamoli da obavljaju neku od funkcija.

Biser(k)a je uvrijedile sve one antifašiste i njihove potomke na ovim prostorima, bez obzira na nacionalnost. Ne može ona da shvati i da vidi da je ovdje na prostoru BiH sad nemoguć koncept neke građanske države. Ta i takva država je postojala u vidu Jugoslavije pa su je rasturili.

Kaže Biser(k)a da će Republiku Srpsku ukinuti “voljom naroda i podrškom sa strane”.

Pitam se voljom kog naroda će napraviti takav potez?

Jadna Biser(k)a, poput nekih svojih pretpostavljenih stranačkih lidera, a i pojedinaca iz drugih partija, došla je do faze lupetanja, a ona se obično javlja iz očaja i nemoći.

Rane su na prostorima BiH svježe i dvije i po decenije poslije rata i ne mogu da zarastu upravo zbog zapaljivih izjava koje, ruku na srce, dolaze sa svih strana.

Biser(k)a bi morala da zna da dva naroda u BiH ne žele građanski koncept. Ona je upravo razlog zbog kojeg Srbi i Hrvati neće takav vid državnog uređenja.

Nekadašnji predsjednik SAD Hari Truman davno je rekao da ako želiš da pobijediš na izborima onda moraš da osvojiš glasove onih glupih, jer oni su većina u svakom narodu.

Ako su nam na važnim funkcijama ljudi poput  Biser(k)e onda kakvi smo mi to svi zajedno u BiH?

Piše: Siniša Trkulja, Srpskainfo