Vijesti 13.04.2017.

Biskup Komarica: Sve manje katolika u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Franjo Komarica, banjalučki biskup, obraćajući se povodom predstojećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, istakao je da danas u Banjaluci živi oko 10 odsto predratnih katolika, te da ekonomska situacija steže obruč oko ljudi, pogotovo mladih, koji odlaze s područja njegove biskupije.

“Zbog nepostojanja prave strategije za ekonomske projekte mladi odlaze i traže bolju budućnost negdje drugo. Zato je više nego zabrinjavajuće ponašanje aktuelnih političara, koji bi trebali raditi za opšte dobro ljudi u svojoj životnoj sredini”, istakao je Komarica.

Podsjetio je i na riječi pape Franje koji katoličku crkvu smatra vjerodostojnom institucijom i da uživa povjerenje na polju solidarnosti i brige za one koji grcaju u najvećoj neimaštini.

“U mnogim prigodama ona je poslužila kao posrednica koja je potpomogla traženje rješenja za probleme vezane uz mir, slogu, okoliš, obranu života, ljudska i građanska prava i tako redom”, ističe Komarica, prenoseći riječi pape Franje.

Svima je poželio obilje blagoslova, mira i utjehe.

“Hristos vaskrse! Aleluja”,  rekao je banjalučki biskup, čestitavši svima, koji ove godine zajedno slave, i po novom i po starom kalendaru, Svetkovinu svih hrišćanskih svetkovina, “praznik nad praznicima” – Hristovo Uskrsnuće.

(Nezavisne)