Sport 25.07.2020.

BITI KAPITEN BORCA ČAST I PRIVILEGIJA: Ćelić četvrti put vodi tim u borbu za odbranu titule

ČITANJE: 2 minute

Za kapitena Borac m:tela Đorđe Ćelić, koji je kompletnu seniorsku karijeru proveo u crveno-plavom dresu, predstojeća sezona biće jubilarna, deseta.

Ujedno je još jedan od standardnih prvotimaca koji je sa klubom produžio saradnju na još jednu godinu, a kako kaže, to nije dolazilo pod znak pitanja. Prema njegovim riječima, posebnu čast mu čini činjenica da će i četvrtu godinu zaredom biti kapiten nekadašnjeg prvaka Evrope.

“Biti kapiten Borca zaista je čast i privilegija. Svi znamo šta znači igranje u jednom ovakvom klubu, a još kada ste kapiten. Ponosan sam na tu činjenicu, jer je riječ o jednom od najboljih evropskih klubova”, rekao je Ćelić za “Glas Srpske”.

Prije nekoliko godina Ćelić je najavljivao prestanak igranja, ali od toga, ipak, nije bilo ništa.

“Istina je da sam u jednom momentu razmišljao da završim karijeru. Imao sam nekih problema, ali sam srećom sve brzo riješio, a onda i zaboravio da sam uopšte imao namjeru da se oprostim od rukometa”, dodaje Ćelić.

Za devet godina igranja u dresu Borca osvojio je po pet titula prvaka BiH i isto toliko pehara pobjednika Kupa. Sve su mu drage, ali ipak izdvaja jednu.

“Teško je reći koja je titula draža, ali bih možda izdvojio onu kada smo sa Ratkom Đurkovićem na klupi osvojili prvenstvo. Niko nam tada nije davao ni gram šansi, ali smo mi pokazali da smo ipak jači od svih i zato je proslava te titule bila možda i najveselija”, prisjetio se Ćelić za “Glas Srpske”.

Iako je u dosadašnjoj karijeri imao priliku da igra sa ili protiv mnogih sjajnih rukometaša, Ćelić je zbog pomoći koju mu je ukazao, istakao samo jedno ime, Ratka Nikolića.

(N.S/ Banjaluka.net)