Bitka za devet miliona KM: Ko će biti direktor gradskih vrtića – Radulović ili Bošnjak

NATASA BOSILJKA
Nataša Radulović (SNSD) i Bosiljka Bošnjak (SP) glavni su novi – stari favoriti u rovovskoj političkoj borbi za fotelju direktora banjalučkog Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, jedne od najatraktivnijih  gradskih ustanova sa godišnjim budžetom od devet miliona KM.  

Na predstojećoj sjednici gradske skupštine, zakazanoj za 24. septembar, odbornici bi se trebali izjasniti o izboru direktora vrtića, jedne od najatraktivnijih funkcija u gradskoj administraciji koja je u postizbornoj pobjeli vlasti pripala SP-u.

Prema nezvaničnim saznjima, Komisija za izbor direktora maksimalan broj bodova dala je Bosiljki Bošnjak. Međutim, ako je suditi po tvrdnjama nekih odbornika i naznaka iz same gradske administracije, to ne znači da će se aktuelna direktorica Nataša Radulović, koja je na ovoj funkciji već osam godina, predati bez borbe.

Šibarević: Direktorica se bori i nogama i rukama za funkciju

Indirektno, to u izjavi za Banjaluka.net potvrđuje i Zdravko Josipović (SNSD), predsjednik skupštinske komisije za izbor i imenovanja, koja treba da pred parlament izađe sa jednim prijedlogom.

– Sjednica Komisije će biti održana dan prije skupštine i tek tada ćemo sve znati – ističe Josipović.

Nenad Šibarević, odbornik DNS-a, tvrdi za Banjaluka.net da se aktuelna direktorica “i rukama i nogama bori da zadrži fotelju”.

– Cijela ta priča vam je veoma vruć krompir. Oni se sad bore oko toga, a mi iz DNS taj cirkus posmatramo sa strane i ko pobijedi mi ćemo se prikloniti. Namjereno kažem “cirkus”, jer je poznato da je direktorica Radulović navodno brisala radni staž kako ne bi otišla u penziju i zbog svega toga moje lično mišljenje je da treba naći neku potpuno drugu, mladu i svježu osobu koja će moći da vodi tu ustanovu-  tvrdi Šibarević.

S druge strane, odbornik Vladimir Mirošljević (NDP), koji je bio član komisije za izbor direktora, tvrdi da je evidentno da se socijalisti još nisu dogovorili sa SNSD-om.

– To mjesto od početka pripada SP-u i njihov je problem što još nisu postavili svog kadra – navodi Mirošljević.

Ovo je već drugi pokušaj da se Bošnjakova, kao rezultat postizbornog dogovora, postavi na čelo ove ustanove, koje zapošljava više od 300 radnika i raspolaže sa godišnjim budžetom od devet miliona KM.

(Banjaluka.net)

ZELJKOVIĆ: U Republici Srpskoj nema oboljelih od virusa korona

“Institu za javno zdravstvo Republike Srpske vodi aktivan nadzor nad epidemiološkom situacijom u Srpskoj i možemo sa sigurnošću reći da nemamo niti jedan prijavljen slučaj oboljelih od virusa korona, a takođe nemamo ni sumnjivih slučajeva”, izjavio je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. On je istakao da je kod dva pacijenta

Vujnićeva i Ljubišić najbolji sportisti Banjaluke

Bojan Ljubišić, rukometaš Borac M:tela, i Sonja Vujnić, odbojkašica Banjaluka voleja, najuspješniji su sportisti Banjaluke za 2019. godinu. Oni su za najuspješnije proglašeni na svečanosti koja je održana večeras u Sportskoj dvorani “Borik”. Ljubišić je slavio u konkurenciji fudbalera Borca Stojana Vranješa i plivača 22. aprila Mihajla Čeprkala, a do priznanja je došao jer je

VIŠKOVIĆ: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina – Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH. “U Federaciji se postavlja pitanje zato što je to ruski gas – kako ćete

Ministarstvo prosvjete Srpske odgodilo sve ekskurzije van granica BiH

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naredilo je danas svim srednjim školama da odgode đačke ekskurzije van granica BiH, zbog epidemije virusa korona u nekim evropskim zemljama. Ekskurzije se, kako su naveli, odgađaju dok ne bude potpuno isključena opasnost od širenja ovog virusa. U BiH nema potvrđenih slučajeva zaraze. Trojica Kineza, koji su hospitalizovani u

SNSD, Srpski klub i HDZ uputili u proceduru prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH

Predstavnici klubova poslanika SNSD, HDZ i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Snježana Novaković Bursać. – Zakon, koji je predat

Banjalučkoj književnici Tanji Stupar Trifunović uručena Vitalova nagrada

Vitalova nagrada “Zlatni suncokret” za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2019. godini uručena je danas Tanji Stupar Trifunović za roman “Otkako sam kupila labuda”. Primajući priznanje za priču o, kako je objasnila, dvije različite žene, ali koje povezuju emocije i ljubav, Trifunovićeva je istakla da je književnost oduvijek zauzimala važno mjesto u njenom životu.