Vijesti 18.09.2015.

Bitka za devet miliona KM: Ko će biti direktor gradskih vrtića – Radulović ili Bošnjak

ČITANJE: 2 minute
NATASA BOSILJKA
Nataša Radulović (SNSD) i Bosiljka Bošnjak (SP) glavni su novi – stari favoriti u rovovskoj političkoj borbi za fotelju direktora banjalučkog Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, jedne od najatraktivnijih  gradskih ustanova sa godišnjim budžetom od devet miliona KM.  

Na predstojećoj sjednici gradske skupštine, zakazanoj za 24. septembar, odbornici bi se trebali izjasniti o izboru direktora vrtića, jedne od najatraktivnijih funkcija u gradskoj administraciji koja je u postizbornoj pobjeli vlasti pripala SP-u.

Prema nezvaničnim saznjima, Komisija za izbor direktora maksimalan broj bodova dala je Bosiljki Bošnjak. Međutim, ako je suditi po tvrdnjama nekih odbornika i naznaka iz same gradske administracije, to ne znači da će se aktuelna direktorica Nataša Radulović, koja je na ovoj funkciji već osam godina, predati bez borbe.

Šibarević: Direktorica se bori i nogama i rukama za funkciju

Indirektno, to u izjavi za Banjaluka.net potvrđuje i Zdravko Josipović (SNSD), predsjednik skupštinske komisije za izbor i imenovanja, koja treba da pred parlament izađe sa jednim prijedlogom.

– Sjednica Komisije će biti održana dan prije skupštine i tek tada ćemo sve znati – ističe Josipović.

Nenad Šibarević, odbornik DNS-a, tvrdi za Banjaluka.net da se aktuelna direktorica “i rukama i nogama bori da zadrži fotelju”.

– Cijela ta priča vam je veoma vruć krompir. Oni se sad bore oko toga, a mi iz DNS taj cirkus posmatramo sa strane i ko pobijedi mi ćemo se prikloniti. Namjereno kažem “cirkus”, jer je poznato da je direktorica Radulović navodno brisala radni staž kako ne bi otišla u penziju i zbog svega toga moje lično mišljenje je da treba naći neku potpuno drugu, mladu i svježu osobu koja će moći da vodi tu ustanovu-  tvrdi Šibarević.

S druge strane, odbornik Vladimir Mirošljević (NDP), koji je bio član komisije za izbor direktora, tvrdi da je evidentno da se socijalisti još nisu dogovorili sa SNSD-om.

– To mjesto od početka pripada SP-u i njihov je problem što još nisu postavili svog kadra – navodi Mirošljević.

Ovo je već drugi pokušaj da se Bošnjakova, kao rezultat postizbornog dogovora, postavi na čelo ove ustanove, koje zapošljava više od 300 radnika i raspolaže sa godišnjim budžetom od devet miliona KM.

(Banjaluka.net)