Politika 15.11.2016.

Bitka za fotelje načelnika u Gradskoj upravi Banjaluke ušla u finiš

ČITANJE: 1 minuta

Radenko Laketić, dugogodišnji rukovodilac u Šumama RS, Draženko Kenjalo, aktuelni načelnik odsjeka za komunalne poslove, Slaviša Sandić aktuelni načelnik gradske inspekcije, te Milenko Letić, koji bi trebalo da ostane na funkciji šefa Komunalne policije, imena su koja se najčešće pominju kao kandidati za gradske funkcije koje kontroliše SNSD. Ko će zasjesti u koju fotelju, odlučiće organi organi stranke do kraja nedelje.

Kako tvrde izvori „EuroBlica“, najviše gužve će biti oko izbora gradskog načelnika za finansije, jer se kadrovi SNSD-a, navodno, ne otimaju za ovu fotelju. S druge strane, za takođe zahtjevno mjesto načelnika Odjeljenja za stambeno komunalne poslove i saobraćaj, koji će biti podjeljeni na dva odjeljenja, zainteresovani su mnogi uticajni kadrovi ove stranke. Spekulisalo se da je među njima i dugogodišnji odbornik Draško Ilić, biznisemen i sportski radnik iz Krupe na Vrbasu, ali on to demantuje.

– To je jedno od ključnih odjeljenja za život grada i sa kadrovima u ovoj oblasti se niko ne smije igrati. Niko mi tu poziciju nije nudio, ali nisam speman ni da je prihvatim, zbog složenosti posla, a i zato jer ne želim da se sukobljavam sa drugim ambicioznim ljudima iz stranke – rekao je Ilić ne preciziravši na ko su ti „ambiciozni ljudi“. Prema saznanjima „EuroBlica“, Ilić će biti novi direktor Centra za razvoj i unapređenje sela.

(EuroBlic)