Politika 29.10.2020.

Bivša ministarka našla novi posao

ČITANJE: 1 minuta

Bivša ministrica za lokalnu upavu i samoupravu Republike Srpske Lejla Rešić iz Demokratskog narodnog saveza (DNS) izabrana je za novog portparola Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Lejla Rešić obavljala je funkciju ministra za lokalnu upravu i samoupravu u Vladi Republike Srpske od 2010. godine do juna ove godine. Rešićeva je 2006. godine diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, odsjek žurnalistika, piše capital.ba.

Podsjećamo, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je od koalicionih partnera na republičkom nivou zahtijevao da u ovoj izbornoj godini ne prave koalicije sa opozicijom na lokalnom nivou. DNS to nije ispoštovao i koalirao je s opozicijom u Prijedoru, što je bio razlog da u junu Rešićeva bude razriješena sa ministarske pozicije.

Zakonom je definisano da je Agencija za bankarstvo samostalno i nezavisno pravno lice, a nadzor nad njom vrši Narodna skupština RS kojoj je odgovorna za svoj rad. Agencijom upravlja i rukovodi Upravni odbor, direktor i zamjenik direktora koje, na prijedlog Vlade, imenuje Narodna skupština.

(E.M/Banjaluka.net)

Oznake: Lejla Rešić