Vijesti 09.01.2023.

Bivšem ministru Milošu Lučiću umjesto pritvora određene mjere zabrane

ČITANJE: 1 minuta

Bivšem ministru za ljudska prava i izbjeglice BiH Milošu Lučiću (36), koga terete za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja Sud BiH je umjesto pritvora odredio mjere zabrane.

Ovo je „Glasu Srpske” potvrdila Lučićev advokat Vasvija Vidović koja nije mogla da kaže o kojim mjerama je riječ s obzirom na to da nije dobila odluku Suda.

Ovom odlukom odbijen je zahtjev Tužilaštva BiH da se Lučiću produži pritvor za još dva mjeseca. Tužilaštvo je produženje pritvora tražilo zbog bojazan da bi osumnjičeni mogao sakriti ili prilagoditi dokaze te uticati na svjedoke. Tužilac Elvira Stanojlović je tokom obrazlaganja prijedloga kazala da u narednom periodu Tužilaštvo planira saslušati veliki broj zaposlenih u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Lučića sumnjiče za nezakonito trošenju novca ministarstva, nezakonito servisiranje  vozila ministarstva kod neovlašćenih osoba te činio razne zloupotrebe pri zapošljavanju. On je uhapšen u akciji „Dijamant 2”. Prema nezvaničnim informacijama tokom te akcije  navodno  je privođen i mehaničar koji je Lučiću pomagao u nezakonitom servisiranju vozila te ga terete za pomaganje u zloupotrebi službenog položaja.  Lučić je ostavku na mjesto ministra dao polovinom decembra.

(А. S.)

Oznake: Miloš Lučić