Vijesti 16.04.2016.

Bivšem suprugu zapalila sijeno

ČITANJE: 1 minuta
sijeno-zapaljeno
Edina R. i Adnan D. iz Rogatice uhapšeni su u tom gradu zbog sumnje da su u selu Čavčići kod Rogatice zapalili sedam plastova sijena Edininog bivšeg supruga O. Č. iz tog sela.

Prema nepotvrđenim informacijama, oni su tokom saslušanja policijskim inspektorima priznali da su oni izvršili ovo krivično djelo. Kako su rekli ova nesvakidašnja ideja potekla je od Edine, koja je sijeno bivšeg supruga zapalila šibicom.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su još kazali da su motiv ovog krivičnog djela neraščišćeni porodični odnosi koji datiraju iz ranijeg perioda.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, navodeći inicijale osumnjičenih, kazali su da je požar izbio u srijedu u večernjim časovima.

– Policija je izašla na lice mjesta gdje je utvrđeno da je požar izazvan upotrebom otvorenog plamena. Prema izjavi vlasnika izgorjelo je oko 15.000 kilograma sijena – kazali su u ovom MUP-u.

Dodali su da je u toku dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo protiv osumnjičenih biti dostavljen izvještaj zbog oštećenja tuđe stvari.

Kolika je pričinjena materijalna šteta biće poznato nakon policijske istrage.

Ovo nije prvi slučaj u kojem je podmetnuti požar progutao dio imanja. Tako je u požaru u junu prošle godine u Rekavicama kod Banjaluke izgorjela kuća i 150 bala sijena Dragana A. iz Banjaluke. Prema riječima vlasnika požar je najvjerovatnije podmetnut čime je pričinjena materijalna šteta od 70.000 do 100.000 maraka.

(Glas Srpske)