Vijesti 26.02.2016.

Bivšem vaterpolisti tri godine zatvora zbog silovanja

ČITANJE: 1 minuta
visi sud beograd
Viši sud u Beogradu osudio je danas na tri godine zatvora bivšeg vaterpolistu Crvene zvezde Miljana Čolovića (34) zbog silovanja kućne pomoćnice u svom stanu u Belvilu u novembru 2014. godine.

Istom presudom sud ga je zbog nedostatka dokaza oslobodio optužbi za pokušaj silovanja žene u Banjičkoj šumi mjesec dana kasnije.

Sud je Čoloviću produžio pritvor u kojem se nalazi već 14 mjeseci zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo.

U obrazloženju oslobađajućeg dijela presude, sud je naveo da nije poklonio povjerenje oštećenoj M.M. jer je više puta mijenjala iskaz.

Kada je u pitanju osuda za silovanje L.R. sud je njenom iskazu poklonio vjeru.

Čolovićev branilac Dragan Palibrk najavio je žalbu na presudu, napominjući da će svoje viđenje slučaja iznijeti detaljno u žalbi nakon što vidi pisano obrazloženje prvostepene odluke.

-Šta god sud da navede u obrazloženju osuđujuće presude, to će biti indicije a ne dokazi, jer u slučaju nije bilo nikakvih materijalnih dokaza, niti nalaza o tjelesnim povredama i sličnog- naveo je Palibrk.

Kada je u pitanju produženje pritvora, advokat je naveo da “tužnije obrazloženje rješenja o produženju pritvora nije vidio u dugogodišnjoj praksi”, da se nekom produži pritvor jer je djelo izvršeno u stanu u kojem se nalazi telefon sa kojeg je angažovana oštećena – kućna pomoćnica.

(Agencije)