Vijesti 04.11.2017.

Bivši fudbaleri Borca uhapšeni zbog droge vrijedne 100 000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici uprave za organizovani kriminal MUP RS juče su na području Gradiške uhapsili tri osobe i oduzeli drogu vrijedniju od 100 hiljada maraka.

Kako “EuroBlic” nezvanično saznaje, uhapšeni su Tito Mikač (60) iz Gradiške, te braća Nenad (43) i Predrag Trnić (45) iz Banjaluke, inače bivši fudbaleri banjalučkog Borca.

Načelnik uprave za organizovani i teški kriminalitet, Darko Ilić, rekao je da je policija u pretresu našla 20 kilograma skanka, oko pola kilograma kokaina i 367 grama heroina.

– Droga je otkrivena u specijalno napravljenim bunkerima u automobilu „pasat“, a sumnja se da je išla iz Albanije, preko Crne Gore i BiH, pa prema zemljama Zapadne Evrope – istakao je Ilić.

Prema njegovim riječima uhapšeni su bili u dva vozila, a prvi je bio „čistač“ koji je bio tu kao izviđač da provjere da li ima policije na putu, dok je droga bila sakrivena u drogom autu.

Kako se nezvanično saznaje specijalni bunker je bio napravljen između prtljažnika i zadnjeg sjedišta, pa na prvi pogled nije se mogao primjetiti.

– Preko droge su stavljali posebne hemakalije kako bi sakrili mirise, te  je službeni psi nisu mogli namirisati – pojasnio je Ilić i dodao da uhapšeni od ranije nisu poznati policiji po trgovini drogom i drugim krivičnim djelima.

(EuroBlic)