Vijesti 09.12.2022.

Bivši načelnik Stanara osumnjičen da je kamion za odvoz smeća platio tri puta skuplje

ČITANJE: 1 minuta

Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj tužilaštvu protiv bivšeg načelnika opštine Stanari Dušana Panića i još tri osobe zbog sumnje da su nesavjesnim radom oštetili budžet opštine za blizu 100.000 maraka.

Uz Panića su osumnjičeni predsjednik Komisije za javne nabavke Boris Miličić iz Doboja, i članovi Dijana Đekić – Smiljanić i Mladen Šljivić, oboje iz Stanara, potvrđeno je Glasu Srpske.

Iz Policijske uprave Doboj saopštili su, navodeći inicijale, da je policija protiv osumnjičenih podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj.

– Za prijavljena lica postoji sumnja da su 2018. godine, počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi na način da je lice D. P. kao načelnik jedne opštine, a na prijedlog komisije za javne nabavke lica B. M, koji je predsjednik komisije i članova komisije lica D. Đ. – S. i M. Š. donijelo odluku o dodijeli ugovora u postupku javne nabavke kamiona za odvoz smeća sa cijenom od 140.177 KM sa PDV-om, a čija je maksimalna tržišna vrijednost u tom periodu iznosila 40.285 KM – pojasnili su iz policije i dodali da je na taj način za budžet nastala materijalna šteta u iznosu od oko 100.000 maraka.

Panić je bio prvi načelnik opštine Stanari.