Vijesti 02.04.2018.

BIVŠI POLICAJAC OPET NAPRAVIO INCIDENT Ovaj put jajima gađao punicu

ČITANJE: 2 minute

Bivši policajac Dragan Kalkan koji je u januaru prošle godine gađao zgradu Vlade RS jajima, ponovio je čin ali ovaj put na porodičnu kuću bivše punice u banjalučkom naselju Starčevica, ujedno zaprijetivši da će je ubiti.

Darinka Vujmilović ispričala je novinarima Blica da joj je bivši zet zaprijetio da će je ubiti, te da od policije očekuje da kazni nasilnika.

– Pričala sam na telefon i čula neko lupanje pred kućom. U prvi momenat sam mislila da neko cijepa drva, ali je lupanje postajalo sve jače – prisjetila se vidno uznemirena Vujmilović.

Kada je otvorila vrata kuće, uslijedio je šok.

– Vidjela sam svog bivšeg zeta Dragana Kalkana kako galami i baca jaja na kuću. Govorio je kako će ubiti i mene i djecu – ispričala je Banjalučanka.

Dodaje kako joj je žao što nije uspjela uhvatiti Kalkana i obračunati se s njim.

– Ma žao mi je što ga nisam uhvatila i nalupala – izjavila je bivša Kalkanova punica.

Ipak, u napadu su za dlaku izbjegnute teže posljedice.

Vujmilović priča kako je galamu čuo i sin koji živi sa troje djece na spratu kuće.

– U jednom trenutku sin je krenuo za Kalkanom, ali je ovaj već otišao prema svom autu – rekla je na kraju Vujmilović.

O napadu jajima obaviještena je Policijska uprava Banja Luka.

– Policija je postupila po zaprimljenoj prijavi da osoba koja je u porodičnoj vezi sa oštećenima prijeti i baca jaja na kuću oštećenih – naveli su iz PU Banja Luka.

Marija Markanović, glasnogovornica banjalučke policije, objasnila je da su o prijavi upoznat dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka i Centar za socijalni rad Banja Luka.

– Tužilac je naredio da se utvrde sve okolnosti, te postojanje krivične ili prekršajne odgovornosti u vezi s nasiljem u porodici, te da se dostavi izvještaj – zaključila je Markanović.

Dragan Kalkan je u januaru 2017. godine bacio 11 jaja na zgradu Vlade RS-a u znak protesta što mu nije priznato učešće u ratu, na prvoj borbenoj liniji.

– Ovo je simboličnih 11 jaja za 11 godina Dodikove vlasti – izjavio je u januaru prošle godine Kalkan.

(Blic)