Vijesti 04.11.2015.

Bivši premijer Hrvatske hospitalizovan

ČITANJE: 1 minuta
ivo sander
Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader danas je, zbog zdravstvenih problema, smješten u zatvorsku bolnicu, i to prije ročišta pred Županijskim sudom u Zagrebu, na kojem se pojavio samo jedan od četvorice pozvanih njegovih saradnika, bivših ministara.

Odbrana Ive Sanadera nije pristala da Božo Biškupić, jedini koji je došao na suđenje, bude ispitan bez prisustva Sanadera.

Sanaderov advokat Jadranka Sloković rekla je da njen klijent zna najviše o temi “Planinska” i da on želi da postavlja pitanja svjedoku, prenose hrvatski mediji.

Tužilaštvo je zatražilo da novi sudski vještak ponovo procijeni Sanaderovo zdravstveno stanje, s obzirom da se na suđenju više puta nije pojavio zbog zdravstvenih problema, a istovremeno je dolazio na druga ročišta na Vrhovnom sudu.

Odbrana se usprotivila tome, navodeći da je Sanader na pregledu zbog problema sa srcem, pritiskom i dijabetesom, te da se odluka o novom vještačenju može donijeti nakon današnjeg pregleda.

Bivši ministri – Božo Biškupić, Goran Jandroković, Ivan Šuker i Damir Polančec, trebali su svjedočiti na suđenju u kojem se bivši premijer tereti da je primio 17 miliona kuna /oko 2,2 miliona evra/ “provizije” nakon što je hrvatsko Ministarstvo regionalnog razvoja, uz Vladinu saglasnost, kupilo zgradu od firme bivšeg HDZ-ovog poslanika i vlasnika mesne industrije Stjepana Fiolića.

Suđenje bi trebalo da bude nastavljeno danas, kada budu poznate informacije o zdravstvenom stanju Sanadera.

(Agencije)