Sport 27.02.2017.

Bivši trener Borca pronađen mrtav u garaži

ČITANJE: 1 minuta

Bivši fudbaler Dinama Zvezdan Cvetković (57) nađen je jutros oko 8 sati mrtav u garaži na Kostanjevcu na području Maksimira gdje je i živio. U toku je policijski uviđaj, potvrđeno nam je iz Službe za odnose s javnošću Policijske uprave Zagrebačke. Prema prvim sumnjama, moglo bi se raditi o prirodnoj smti, ali tačan uzrok ustanoviće se obdukcijom.

Bivši je sportski direktor Dinama. Brat je fudbalera Bore Cvetkovića.

Zvezdan Cvetković je igračku karijeru kao obrambeni igrač osim u »Dinamu«, proveo je i u njemačkom »Waldhof Mannheimu«. Pet godina nastupao je i za reprezentaciju Jugoslavije, dok se nakon prestanka igračke karijere nedavno okušao i kao trener banjalučkog »Borca«. Zvezdan Cvetković brat je fudbalera Bore Cvetkovća, takođe bivšeg fudbalera Dinama i Crvene Zvezde i bili su dio zlatne generacije Dinama koja je 1982. godine osvojila titulu prvaka bivše države.

Prije tri godine Zvezdan Cvetković bio se našao u središtu skandala jer je pretukao partnerku s kojom je bio u vezi, koja ga je zbog napada prijavila policiji, pa je bio uhapšen.

Boro Cvetković, brat Zvezdana Cvetkovića živi u Beogradu i zastupnik je poznatih talijanskih proizvođača cipela. Prije više od desetak godina braći Cvetković je u Karlovcu ubijen otac.

(NN/jutarnji.hr)