Vijesti 28.12.2018.

BIZARNA SITUACIJA Mladić flašom slomio nos?

ČITANJE: 2 minute

Banjalučane koji su juče u jutarnjim satima prolazili šetalištem pored Vrbasa ispod Venecija mosta dočekao je krvav prizor, trake i policija, koja je vršila uviđaj, što je podsjećalo na neku žestoku tuču, ali su tragovi krvi zapravo nastali samopovređivanjem mladića Srđana V. (27).

Povrede mladića, koji je razbijene glave prevezen u Služu hitne pomoći, zbunile su čak i policiju, kojoj je sve prijavljeno oko 3.10, a uviđaj i ispitivanje očevidaca trajali su satima, budući da u tom momentu povrijeđeni mladić nije mogao dati izjavu.

Prema izjavama očevidaca, ispostavilo se da je istina pomalo bizarna. Mladić je, navodno, sam sebi nanio povrede glave i razbio nos.

Kako “Nezavisne” saznaju, on je bio sa društvom u lokalu “K4” u Ulici majke Jugovića i nije pravio nikakve probleme, ali je u jednom momentu uzeo flašu i razbio je sebi o glavu, nakon čega je izašao napolje. Nekoliko trenutaka kasnije se onesvijestio.

Miloš Bajović, jedan od vlasnika kluba “K4”, rekao je da nije bilo nikave tuče niti bilo kakvog sukoba, istakavši da je u pitanju isključivo samopovređivanje.

“On je čest gost u lokalu i bio je miran. Momak je malo više popio, a poznat je kao osoba koja tako u afektu nešto sebi razbije o glavu. Momak je razbio sebi o glavu čašu ili flašu, ne znam tačno šta. Čak ni obezbjeđenje nije regovalo. Drugari su ga izveli napolje, gdje je iskrvario. Kasnije je došla i policija”, kaže Bajović.

Sa druge strane, nezvanično saznajemo da je mladić naknadno policiji dao izjavu da se povrijedio nakon što se sapleo i pao niz stepenice.

Kako navode iz banjalučkog Doma zdravlja, u 3.47 Službu hitne pomoći pozvao je građanin, koji je prijavio slučaj, nakon čega su odmah izašli na teren.

“Pacijenta S.V. (27) zbrino je ljekar specijalista urgentne medicine te je sanitetskim vozilom transportovan u Urgentni centar UKC RS u Banjaluci. Dispečer je obavijestio policiju, koja je stigla na lice mjesta”, navode iz Doma zdravlja.

Kako navode iz UKC RS, on je u 4.20 dovezen u Urgentni centar s povredom glave i prelomom nosnih kostiju, te je odmah po prijemu zbrinut. Njegovo zdravstveno stanje juče je bilo stabilno i ostao je hospitalizovan u Službi za neurohirurgiju UKC RS na daljem liječenju i praćenju

Slagao policiju da je upucan

Sarajevska policija suočila se prekjuče s nesvakidašnjom situacijom nakon što im je stigla prijava da je jedna osoba ranjena u pucnjavi, koja se u popodnevnim satima dogodila u naselju Bjelave.

S.A. je najprije izjavio policiji da su ga na lokalitetu Bjelave povrijedile nepoznate osobe iz nepoznatog vozila.

Međutim, kasnije je utvrđeno da je došlo do samopovređivanja S.A., što je on i potvrdio.

(Nezavisne)