Vijesti 02.02.2016.

Bizarno: Fekalnim “bombama” na Južnu Koreju

ČITANJE: 1 minuta
BALONI
Sjeverna Koreja je izvela poprilično bizaran “napad” na Južnu Koreju, piše koreajoongangdaily.com.

Režim Kim Džong Una već neko vrijeme šalje u susjednu državu flotu balona koji sadrže propagandne letke u kojima se pljuje po SAD i južnokorejskoj vladi. Međutim, nedavno su “pojačali” sadržaj svojih balona u kojima se, osim propagandnog smeća, nalazi i pravo smeće, kao što su opušci cigareta ili korišćeni WC papir.

Sudeći prema vojnim izvorima iz Pjongjanga, ovo je svojevrsna osveta jer Južna Koreja emituje svoju propagandu u blizini granice, samo što to rade putem ogromnih zvučnika preko kojih puštaju pop pjesme i poneku kritiku Kim Džong Una i njegovog režima. Oni su tamo postavljeni nakon četvrtog nuklearnog testa/detonacije koji je Sjeverna Koreja izvela na početku godine.

Spomenuti baloni bi ili eksplodirali u vazduhu (imali su namješteni tajmer), “sIjući” svoj sadržaj, ili se spustili na zemlju, gdje su ih za svaki slučaj pregledali pripadnici južnokorejske policije, kako slučajno ne bi bilo riječi o biološkom oružju. Ali, pronašli su samo puno raznovrsnog otpada. Doduše, korišćeni WC papir možda bi mogao da se svrsta i pod biološko oružje…

Inače, slanje balona preko granice, bilo s porukama ili pošiljkama, razvili su prije više godina južnokorejski aktivisti.

(jutarnji.hr)