Biznis 05.12.2018.

“BIZNIS KLUB” Uspješna godina za poslovnu zajednicu

ČITANJE: 2 minute

Za poslovnu zajednicu okupljenu u „Biznis klubu“ Banjaluka ova godina je bila izuzetno uspješna, a u idućoj godini cilj im je da dostignu milijardu maraka prihoda.

Poručeno je to sa sinoćnjeg novogodišnjeg koktela koji je organizovalo Poslovno udruženje „Biznis klub” u Banjaluci povodom uspješne poslovne godine.

Predsjednik „Biznis kluba“ Branko Kecman rekao je za članove tog kluba ova godina bila uspješna i da je ostvaren rast od preko 10 odsto, sa 850 miliona KM prihoda, 140 milona KM izvoza, 82 miliona KM dobiti i 6.500 zaposlenih.

„Očekujemo da iduće godine dostignemo milijardu KM prihoda i 180 miliona KM izvoza“, rekao je Kecman.

Biznis klub broji 55 kompanija sa šire regije Banjaluke iz metalske i drvoprerađivačke oblasti, trgovine, intelektualnih usluga…

„Nastojimo da okupimo kompanije iz različitih sektora, te da povećamo broj članova žena, što smo radili ove godine i radićemo i dalje“, kazao je Kecman.

Od planova je izdvojio i saradnju sa Univerzitetom Banjaluka koja će se ogledati u tome da studenti dolaze na praksu u kompanije koje su članovi kluba, a da predstavnici tih kompanija drže predavanja studentima, te da najboljim već na trećoj godini garantuju posao.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao koktelu, rekao je da je svima iz vlasti drago čuti da je godina bila uspješna za poslovnu zajednicu.

„I naš utisak je takav. Po našim podacima vidljiv je ozbiljan napredak u građevinarstvu koje za sobom vuče i druge sektore. U Banjaluci smo ove godine imali u jednom momentu 58 aktivnih gradilišta i 1.200 stanova je izgrađeno ili se gradi. To je donosilo značajne prihode gradu. Vidljiv je značajan napredak i u oblastima turizma i trgovine. Za poslovnu zajednicu je bitno i povezivanje autoputem sa Dobojem i otvaranje avionskih linija sa aerodroma Banjaluka“, istakao je Radojičić.

Kazao je da je i javni sektor imao uspješnu godinu i da je iz gradskog budžeta ove godine investiran 31 milion KM u komunalnu infrastrukturu, u poboljšanje saobraćaja i vodosnabdjevanja, u škole i zdravstvene ustanove, u dječija igrališta, zelene površine, trim staze… Izrazio je nadu da će se pozitivni trendovi nastaviti i u 2019. godini na zadovoljstvo i javnog i privatnog sektora.

Novogodišnjem koktelu “Biznis kluba” prisustvovali su predstavnici kompanija sa banjalučke regije, kao i predstavnici javnog i političkog života.

(Capital.ba)