Vijesti 13.01.2023.

Bjelica: Hajka na Danila Vučića još jedna potvrda da je Srpska garant našeg opstanka

ČITANJE: 2 minute

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izjavio je Srni da Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nije bio ni u kakvoj državnoj delegaciji, niti je bio dio zvaničnog protokola polaganja vijenaca na Srpskom vojničkom groblju “Mali Zejtilnik” u Sokocu povodom obilježavanja 9. januara Dana Republike Srpske.

“Nakon završenog polaganja vijenaca, kada su se delegacije i zvaničnici Republike Srpske i Srbije uputili ka Istočnom Novom Sarajevu, Danilo Vučić je položio cvijeće i obišao groblje i crkvu Svete Petke. On je razgovarao sa porodicama koje su na Zejtilniku sahranile više svojih srodnika i interesovao se o njihovoj sudbini”, rekao je Bjelica.

Načelnik opštine Sokolac je dodao da Danilo Vučić, kao i svaki drugi građanin, ima pravo da bude tamo gdje želi, a to što je izabrao da bude sa svojim narodom na Romaniji i u Sokocu, a prije toga na Kosmetu i na Hilandaru, pokazuje da je patriotski vaspitan i oodgojen.

“Hajka koju je podiglo političko Sarajevo i histerični dio međunarodne zajednice preko svojih medija i u Srbiji i u BiH jasno nam po ko zna koji put pokazuje zašto je Republika Srpska jedini garant opstanka i života za Srbe na prostoru nekadašnje BiH”, istakao je Bjelica.

On je ukazao da u prilog tome govori i činjenica da je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara “procurio” zvanični interni dopis Ambasade Republike Srbije u Sarajevu o kretanju Danila Vučića.

“Ukoliko se prisjetimo dešavanja u Potočarima kada je kamenovan predsjednik Srbije, jasnije je koliko je tu mržnje i spremnosti da se ugroze životi, bezbjednost i mir na prostoru BiH”, ukazao je Bjelica, naglasivši da objelodanjivanje internog dokumenta još jednom pokazuje kako pojedinci u zajedničkim institucijama zloupotrebljavaju iste te institucije za svoje ciljeve ne birajući sredstava.

E.M.