Politika 16.04.2022.

BJELICA: Jedinstvo naroda, stranaka i institucija Srpske potrebnije nego ikada

ČITANJE: 2 minute

Član Glavnog odbora SDS-a Milovan Bjelica izjavio je Srni da je u ovim vremenima Republici Srpskoj najviše potrebno jedinstvo naroda, stranaka i svih institucija kako bi se odbranila od pritisaka i napada koji ugrožavaju njen opstanak.

On je ocijenio da sankcije uvedene srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović imaju za cilj destabilizaciju Srpske, zbog čega je neophodno jedinstvo unutar srpskog korpusa s ciljem otpora neskrivenim namjerama ukidanja Republike Srpske.

“To što se performansom smatra poziv na ubistvo legitimnog predstavnika Srba, gdje se danima poziva na linč direktorice medija /Pejke Medić/ koji bi trebao biti zajednički /BHRT/, samo je logičan slijed i primjenjivanje onoga što su u političkom Sarajevu naučili od mentora iz NATO pakta”, naveo je Bjelica.

A naučili su, naglasio je Bjelica, da se ljudi mogu mimo zakona otimati, držati u kontejnerima, nad njima sprovoditi psihičku torturu i za to nikome ne odgovarati.

“Kada to iskusite na svojoj koži i kada shvatite i vidite da se time ponovo prijeti, spoznate da se te prakse nikada nisu odrekli, da je primjenjuju svuda širom planete koju smatraju svojom”, ukazao je Bjelica, kojeg je svojevremeno hapsio SFOR i držao u pritvoru.

On kaže da su mnogi, kada se njemu dešavalo da bude optužen bez krivice i bez suda, bili uvjereni da im se nešto slično ne može desiti i sve nijemo posmatrali, pa čak i likovali.

“Sada svi oni vide koliko su tada bili u zabludi. Ukoliko imperija smatra da si na putu njenom interesu onda ni krivica ni zakon, ni pravda ni pravo nemaju nikakav značaj. Kako se onda boriti protiv toga? Jedino nepristajanjem, nepokoravanjem i opominjanjem da se ne uspavamo filmićima da smo i `mi svijet`”, poručio je Bjelica.

(Srna/SB)

Oznake: Milovan Bjelica