Politika 10.06.2022.

BJELICA: Miličević na sjednici GO treba da obrazloži da li definitivno odustaje od kandidature

ČITANJE: 1 minuta

Dugogodišnji funkcioner SDS Milovan Bjelica rekao je vjeruje da će se na sjednici Glavnog odbora definitivno odlučiti ko će biti kandidat ove stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH na predstojećim opštim izborima nakon povlačenja kandidature Milana Milićevića.

Bjelica je istakao da treba sačekati sjednicu Glavnog odbora SDS da bi čuli koja je konačna odluka o kandidaturi, jer je za sada rano donositi stav o tome, što, kako kaže, ne isključuje da se pojavi još kandidata na sjednici odbora.

– Jasno je da svi moraju imati odgovornost prema članstvu i simpatizerima SDS, tako da i Miličević na sjednici Glavnog odbora treba da obrazloži da li se definitivno povlači iz kandidature, jer je jedan broj gradskih i opštinskih odbora njega predložio za jednu od visokih funkcija – rekao je Bjelica komentarišući povlačenje ove kandidature.

Bjelica kaže da govori u svoje ime, te je izrazio uvjerenje da kandidaturu za bilo kog člana treba da potvrdi Glavni odbor SDS.

On nije želio komentarisati ko bi iz SDS mogao imati veće šanse da dobije većinu glasova na izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH, jer do sada nije imao priliku da pogleda nikakva istraživanja javnog mnjenja, ali je uvjeren da Miličević uživa poštovanje članstva u stranci.

(SB)

Oznake: Milovan Bjelica