Politika 26.01.2019.

BJELICA: Vukanović je sitničavo zakeralo, normalno je što smo Sonja Karadžić i ja bili na prijemu za Dan RS

ČITANJE: 2 minute

Milovan Cicko Bjelica pismenim putem je odgovorio na prozivke Nebojše Vukanovića na fotografije i prisustvo pojedinih članova SDS-a na prijemu kod Srpskog člana predsjedništva BiH, povodom Božića i Dana Republike Srpske.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Čovjek sam koji voli da se fotografiše, odnosno koji voli da mu ostane ta vrsta traga, za podsjećanje na trenutke i ljude, a takođe, želim da informišem građane koje prilikom posjeta, prijema i sastanaka predstavljam, kao njihov načelnik i kao političar. Кada neko te fotografije i uspomene, iako nema ni razloga ni povoda, stavlja u neki ružan kontekst, on neminovno blati i uspomene i onoga ko je na tim fotografijama. Eto, zato sam, iako u početku prećutah, odlučio da se uključim u polemku sa nekim sa kim to inače ne bi činio.

Dakle, ono o čemu ovdje govorim je stavljanje u neki ružan i negativan kontekst fotografija sa prijema kod srpskog člana Predsjedništva BiH, povodom Božića i Dana Republike Srpske, na kojima sam sa još nekim članovima Srpske demokratske stranke.

Sada bih ja trebao da govorim o sebi, pa da govorim ružno o onome ko govori o meni, pa da on odgovori, i tako da hranimo senzacijama željne medije, da kao zabavljači igramo tu predstavu pred građanima.

Ne, odbijam to da radim, nije to politika koju ja zastupam. Niti je to način da se bude u medijima. Umjesto toga, ja govorim o onome što sam radio, uradio, te o onome što planiram da uradim. Tako ja dolazim do medija, jer oni procjenjuju da je ono što radim i planiram vrijedno praćenja. Ovo sada predstavlja izuzetak iz potrebe da dam podršku gospođi Кaradžić-Jovičević, te da objasnim građanima o čemu se govori već par dana.

Složićemo se da je potpuno normalno i prirodno da kao načelnik opštine koja je dio grada Istočno Sarajevo budem na prijemu povodom Božića i Dana Republike. Potpuno je logično da sa vlastima svih nivoa sarađujem u interesu građana koji su me birali. Život ne može i ne treba da čeka ni da stane jer na svim nivoima vlasti nisu članovi iste političke stranke. Apsurdno je objašnjavati to, to bi bar trebalo da bude svima jasno.

Svima, osim onima koji politiku i život shvataju crno-bijelo, kojima je sve ili-ili. Кritizerstvo je kritika kritike radi, to je ono sitničavo zakeranje”, stoji u pismu Milovana Cicka Bjelice.

(ATV)

Oznake: Cicko Bjelica