Vijesti 29.03.2019.

NOVI TERMINAL U OBILIĆEVU Nakon zimske pauze, “BL bajk” od ponedjeljka ponovo u funkciji

ČITANJE: 1 minuta

Od ponedjeljka 1. aprila, javni sistem za iznajmljivanje bicikala „BL bajk“, biće ponovo u funkciji nakon zimske pauze. Uz postojeća četiri, „Bl bajk“ će ove godine,  biti proširen još jednom stanicom za bicikle. Po okončanju tekuće javne nabavke, u Obilićevu će biti postavljen još jedan terminal, i to uz Istočni tranzit, odnosno na ukrštanju ulica Cara Lazara i Krfske.

Iz nadležnog odjeljenja podsjećaju da trenutno, na postojeće četiri lokacije, građani imaju na raspolaganju ukupno 30 bicikala. Lokacije se nalaze u centru grada – Ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka Akvana, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla“ i u Parku Mladen Stojanović.

Prema najavama iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, uporedo sa instaliranjem novog terminala, u ovoj godini će se dodatno raditi na proširenju mreže biciklističkih staza. Najveći projekat odnosi se na izgradnju bicilističke staze na Istočnom tranzitu, na potezu od kružnog toka kod Rebrovačke crkve pa sve do stadiona FK „Naprijed“.

– Od Rebrovca ka Ulici Majke Jugovića, sa lijeve strane Bulavara Desanke Maksimović, u zelenom pojasu će biti izgrađene biciklistička i pješačka staza kao i led rasvjeta, a na dijelu od Ulice Majke Jugovića do Ulice Cara Lazara obostrano će biti izgrađena biciklistička i pješačka komunikacija – najavljuju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Pored toga, planirane su intervencije na sanaciji postojećih biciklističkih staza na bulevarima Petra Bojovića i Živojina Mišića i u Ulici knjaza Miloša.