Vijesti 13.09.2016.

Blagojević nakon što je jajima gađao zgradu Vlade RS: Nisam terorista, samo se borim za svoja prava

ČITANJE: 2 minute

Banjalučanin Željko Blagojević (53), koji je juče jajima gađao zgradu Vlade Republike Srpske u gradu na Vrbasu, poručio je da će, ukoliko ne dobije ono na šta ima pravo, jaja baciti i na Palatu predsjednika RS.

Ne kajem se zbog jučerašnjeg događaja, jer je to bio jedini način da skrenem pažnju na svoj slučaj. Rekao sam im juče da dolazim i danas, te da ću otići da gađam i Palatu predsjednika, a u četvrtak i Sud. Međutim, idem prvo kod ministra Antona Kasipovića u nadi da ćemo konačno riješiti moj problem – rekao je Blagojević za „EuroBlic“.

Ovaj nezadovoljni Banjalučanin dodaje da su ga uvrijedile kvalifikacije nadležnih da je terorista, te poručio da trebaju da naprave razliku između terorizma i onih koji očajnički traže svoje demokratsko pravo.

Blagojević je danas ponovo krenuo da „istjeruje pravdu“ ali ga je preduhitrio ministar pravde Anton Kasipović, pozvavši ga na sastanak.

Blagojević živi sam, od 28 KM invalidnine. Na demonstrativno bacanje jaja na zgradu Vlade RS odlučio se nakon više od dvije godine i niza pokušaja da mirnim putem dobije pravnu pomoć, kako bi išao na sud oko zemljišta, koje su mu, kako kaže, otele njegove tri sestre.

– Ne tražim novac, niti hranu, samo želim da mi sastave tužbu kako bih mogao izaći na sud. Ja sam im prije više od dvije godine predao kućnu listu, uvjerenje o invalidnini i ček da imam primanja od samo 28 KM. Tim sam ispunu svoju obavezu. Čak sam dobio pismo od ministra Kasipovića, odneo ga u Centra za besplatnu pomoć, ali tamo su me opet odbili – ispričao je Blagojević.

Iz Centra za pružanje basplatne pravne pomoći rekli su da oni sastavljaju tužbe za građane, ali u zavisnosti od toga o kakvom se slučaju radi.

(blic.rs)