Politika 16.10.2022.

Blagojević: PDP će naredne sedmice dostaviti krivičnu prijavu protiv više stotina lica

ČITANJE: 1 minuta

Član Predsjedništva PDP-a Marina Blagojević rekla je da će PDP naredne sedmice pravosudnim organima dostaviti krivičnu prijavu koja će obuhvatiti više stotina lica, uključujući i veliki broj političkih subjekata i funkcionera, zbog, kako kaže, krivičnih djela protiv izbornih pravila. Blagojevićeva je na konferenciji za novinare u Doboju rekla da su u prijavi obuhvaćene, kako kaže, neregularnosti prije održavanja izbora, tokom izbornog dana, nakon zatvaranja biračkih mjesta i tokom brojanja glasova.

Ona je navela da će PDP “nastaviti da vrši pritisak na tužilaštvo”, jer se, kako kaže, po službenoj dužnosti radi veoma sporo u predmetima kršenja izbornog procesa te najavila podnošenje krivičnih prijava “kako bi se taj proces ubrzao”. Član Glavnog odbora PDP-a Dijana Ješić rekla je da svi odgovorni za izborne neregularnosti moraju biti uhapšeni.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Doboj Olivera Nedić kaže da je ovaj odbor na brojne prigovore na izborni proces dostavljene raznim institucijama trenutno dobio odgovor u vidu informacija i instrukcija samo od CIK-a. Ona je rekla da njihov cilj nije prebrojavanje glasova, koje, kako kaže, ne može donijeti promjenu u rezultatu, već da se utvrde nepravilnosti u tom procesu i ponište i ponove izbori za nivo predsjednika Republike Srpske, a Doboju za sva četiri nivoa.

(Srna/Z.M)