Sport 27.07.2016.

Blagojević razočaran odbijanjem saradnje OKK Borac

ČITANJE: 2 minute

Poslovni direktor Studentskog košarkaškog kluba Student Boris Blagojević razočaran je odlukom čelnika Omladinskog košarkaškog kluba Borac da odbiju prijedlog o fuziji dva kluba.

Predsjednik Upravnog odbora Borca Nenad Ignjatić naveo je da aktuelno rukovodstvo ima jasnu viziju i plan organizacije i stabilizacije kluba kojom namjerava da vrati Borac tamo gdje mu je i mjesto.

– Očekivao sam ovakav odgovor, ali ne mogu da krijem da sam razočaran. Ušli smo u ovu priču bez skrivenih namjera, u želji da pomognemo jedni drugima, a tragedija je da ne postoji želja da se banjalučka košarka podigne na viši nivo. Ljudi iz Borca su izabrali ovaj način, želim im da ispune zacrtane ciljeve, a sigurno je da Student neće ništa uraditi protiv Borca – rekao je Blagojević.

Kako je bio važan dio onog sjajnog Borac Nektara koji je krajem 90-ih i početkom 2000-ih godina igrao neke velike utakmice i kada je Banjaluka živjela za košarku, jasno je da je Blagojeviću sa emotivne strane teško da gleda današnji Borac kako se bori za prvoligaški opstanak.

– Žalosno je da se Borac diči opstankom u Prvoj ligi Republike Srpske. U tom klubu se ništa nije radilo proteklih 15 godina. Stalno su se pravili neki projekti, a ništa nije urađeno. Dosta je da se uprave kluba kite uspjehom moje generacije, a od tada je prošlo toliko godina i ovo je treći Borac po redu. Ostaje veliki žal što je sve ovo propalo jer smo imali podršku bivših asova. Banjaluka je malen grad za dva kluba, nema se novca ni za jedan da bude na vrhunskom nivou, ali dobro, svako bira svoj put – kazao je Blagojević.

OKK Borac od ovog ljeta ponovo ima mlađe kategorije jer je sklopljena saradnja sa klubom Šampion Alf-om. Nekoliko juniora biće priključeno prvom timu koji vodi trener Bojan Božić, dok su produženi ugovori sa svim igračima iz prošle sezone. Banjalučki klubovi vodiće duele naredne sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, a oba puta prošle sezone slavili su “studenti”.

Liga BiH nije opcija

Ukoliko KK Prijedor odustane od nastupa u Ligi BiH koju je obezbijedio titulom šampiona Republike Srpske, to mjesto moglo bi biti ponuđeno Studentu, koji je izgubio u finalu od Prijedorčana. Prema riječima Borisa Blagojevića, banjalučki klub neće igrati to takmičenje jer iziskuje veliki budžet, ali i zbog toga što klub takmičarski nije izborio nastup u Ligi.